Sport

Et år udelukkende med sejre

Årets Sportsnavn 2007: Et suverænt år på vandet gjorde udslaget, da Mads Rasmussen og Rasmus Quist tog endnu en titel med hjem.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist har haft rigelig grund til at vifte med Dannebrog. Foto: Lars Krabbe

Årets Sportsnavn har en lang tradition for at hylde de største danske sportspræstationer.

Damehåndboldlandsholdets OL-guld i 2000, speedway-køreren Nicki Pedersens VM-trofæ i 2003 og løberen Wilson Kipketers verdensrekord fra 1997 på 800 meter-distancen er perfekte eksempler på individuelle sejre, der har indløst den eftertragtede sportspris.

Men for roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist i letvægtsdobbeltsculleren var det ikke blot en enkeltstående sportspræstation, der gav dem prisen i 2007.

Foruden at forsvare VM-guldet fra 2006 og sætte verdensrekord ved et World Cup-stævne i Amsterdam, havde Mads Rasmussen og Rasmus Quist i 2007 et sportsår, der på alle måder berettiger betegnelsen ”suveræn”.

Mentalt skulderklap

I halvandet år havde de to roere ikke prøvet at tabe et eneste løb i deres letvægtstoer. Hvert eneste løb, de to danskere deltog i, blev vundet, også semifinaler og indledende heats, hvor selv sekundere placeringer kunne sikre videre avancement.

Netop speedway-køreren Nicki Pedersen genvandt verdensmesterskabet i 2007, men denne gang var VM-guld ikke nok til at blive Årets Sportsnavn, der sammen med herrehåndboldlandsholdet og deres VM-bronze måtte se sig forbigået iblandt de nominerede.

»Det er et meget fint selskab at modtage denne meget fine pris i,« sagde Mads Rasmussen efter overrækkelsen.

Med titlen som Årets Sportsnavn fulgte et mentalt skulderklap forud for de Olympiske Lege i 2008, hvor Mads Rasmussen og Rasmus Quist blev udpeget som forhåndsfavoritter i letvægtsdobbeltsculleren. Det blev dog kun til bronze for den danske sculler, der endte bag Storbritannien og Grækenland i finalen.

Revanchen fik Mads Ramussen og Rasmus Quist fire år senere i London, da de på målstregen slog hjemmepublikumsfavoritten og sikrede sig OL-guldet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her