Sport

Den uregerlige knægt overraskede med guld

2003: Nicki Pedersen kørte sig ind i danskerne bevidsthed i 2003.

I 2003 var der ikke meget af den toptrænede Nicki Pedersen, som man ser i dag. Grillpølser og dåsebajere dagen før et løb var ikke usædvanligt. Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Man skulle have nok drukket tæt, hvis man nytårsaften mellem 2002 og 2003 havde rejst sig op og påstået, at Nicki Pedersen ville blive verdensmester i 2003-udgaven af speedway-serien.

På det tidspunkt var Nicki Pedersen 25 år, men han opførte sig som en 18-årig, der lige havde fået SU.

Han vejede for meget og var et velkendt ansigt med en flaske i hånden på diskoteker rundt omkring på Fyn, og det var ikke sjældent, at der blev tyllet dåsebajere med mekanikerne dagen før et race.

Godt nok vandt han i 2002 det europæiske grandprix, så der var tegning til noget stort, men temperamentet løb alt for tit af med fynboen, og han sluttede kun på en samlet 12.-plads. Så hvorfor skulle han lige pludselig kunne slå urørlige Tony Rickardsson?

Svar uden for banen

Det var der flere svar på, og de skulle findes uden for banen. Først og fremmest blev han kæreste med sin kommende hustru, Anne Mette, der fik lagt en dæmper på de utallige optrædener i nattelivet. I sit team fik han Lars Holm som manager, og så ansatte han fire mand, blandt andet den tyske tuner Otto Weiss.

Det blev startskuddet på et af de mest overrumplende verdensmesterskaber inden for speedwaysporten, da danske Pedersen med masser af solide placeringer gennem de ni løb en oktoberaften i Norge lod sig kåre som den nye danske konge af speedway.

Samtidig lagdes grunden til, at han siden har været en seriøs bejler til VM – med de to senere verdensmesterskaber i 2007 og 2008 som højdepunkter.

Det overraskende verdensmesterskab betød, at han blev kåret til Årets Sportsnavn i 2003 – hvor han også vandt BT’s guld.

Følg
Jyllands-Posten
Nerver af guld
Ufatteligt drama, da Nicki Pedersen i Hamar slukkede den danske guld-tørst. Næppe nogensinde har så mange mennesker siddet så længe og kigget på en slukket pære i en hvid lampe.
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her