*

Sport

34 spillere fra samme hold taget for doping

Et australsk fodboldhold må undvære 12 spillere i den kommende sæson, da de er blevet taget for doping.

En australsk fodboldklub er blevet ramt af en større dopingskandale. Billedet fra finalen i ligaen i 2007. Foto: Ezra Shaw/AP

En skandale af de helt store har ramt det australske fodboldhold Essendon.

I første omgang blev 34 spillere frifundet i anklagerne om at have modtaget indsprøjtninger af det ulovlige peptid Thymosin beta-4. Det International Antidoping Forbund (WADA) valgte dog at anke afgørelsen, og nu er samtlige spillere blevet dømt for doping og har fået karantæne i hele den kommende sæson. 

12 af spillerne er stadig en del af Essendon mandskabet, mens de resterende 22 spillere enten ikke er aktive længere eller er rykket videre til andre klubber.

Dansk Atletik Forbund: »God ide at nulstille rekorder«

Karantænerne er dog ikke de eneste sanktioner, som klubben har modtaget.

Da prøverne kom frem i 2013 fik holdets træner et års karantæne og holdet fik ikke lov til at spille den finale, som de ellers havde kvalificeret sig til. Derudover skulle klubben betale en bøde på 2 mio. australske dollars.

»Vi mener, at den første kendelse var korrekt, men vi anerkender også rettens afgørelse,« siger klubbens direktør i en officiel udmelding på holdets hjemmeside.

»Hele vejen igennem har vores spillere handlet i god tro, og hvis der nogensinde har været en sag, hvor man kunne tale om, at spilleren ikke havde nogen skyld, så er det denne her. Det er deres liv og karriere, der er tale om,« siger han.

Hvis man ikke kender til sportsgrenen "australsk fodbold", så er her et klip Fra Essendons kamp mod Collingwood sidste år.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Annonce
Årets sportsnavn 2017
Annonce
TV anbefaler
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her