Fodbold: Klubber ruster sig til kamp

Ifølge superligalederne lader flere spillere deres kontrakter løbe ud for at skifte transferfrit. Klubberne frygter for arbejdsklimaet og overvejer modtræk.

Rebet svier i hænderne på de danske fodboldledere.

I det evige tovtrækkeri om kontrakter, rettigheder og penge føler de sig bragt i ubalance af spillerne, der med agenter som en vigtig arbejdshest har haft held til at hive modparten nærmere midten.

Efter klubbernes mening er især mange unge talenter både åbenlyst og i det skjulte fast besluttede på at lade kontrakterne løbe ud efter råd fra deres rådgivere, der derefter står med en gratis vare at tilbyde de udenlandske klubber.

Fodboldens arbejdstagere er i deres gode ret til at handle på den måde, men klubberne er begyndt internt at tale om dårlig rådgivning fra agenterne samt om langsigtede og negative følger for niveauet herhjemme.

»Klubberne vil altid blive opfattet som partiske, for de har jo en interesse i at få et salg, men spillerne og agenterne saver deres egen gren over. Jo færre transferindtægter, jo færre penge i systemet og jo færre arbejdspladser, og det skader dansk fodbold,« mener Claus Rode Jensen, direktør i Divisionsforeningen. De seneste eksempler er Hjalte Nørregaards afgang fra FC København og Christian Kellers fra Viborg FF, og som i andre klubber har sidstnævnte tilfælde sat tanker i gang i det midtjyske.

»Alle taler om mistede transferindtægter, men et andet problem er arbejdsklimaet, hvis en spiller halvandet år før kontraktudløb melder ud, at han ikke vil forlænge. Forholdet kan blive anstrengt, og spillerens præstationer kan ikke undgå at blive påvirket af den usikre situation, hvor han reelt risikerer at blive arbejdsløs og derfor er under større psykisk pres,« påpeger Viborg-direktør Morten Jensen.

»Vi vil fremover være mere påpasselige med at kende spillernes ståsted. Hvis de helt klart kører et sololøb, må vi være kolde og kyniske. Balancen er svær, for vi vil gerne vinde om søndagen, men for vores egen skyld er det bedst at lede efter alternativer straks.«

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen