Badminton: Rutinen på tronen

Jens Eriksen blev onsdag kåret som årets badmintonspiller i 2004 og forsvarede sammen med Mette Schjoldager sin titel som Danmarks førende mixdouble.

Der blev hamret igennem i onsdagens finale. Jens Eriksen og Carsten Mogensen hoppede som små fjedre på hver sin side af nettet, og lod strengene suse gennem luften.

Det var ikke til at se, hvem der fik mest fart på, men 21-årige Carsten Mogensen formåede at knække sin ketsjer i et af sine forsøg.

Det var dog skønne spildte sving, da det rutinerede par Jens Eriksen og Mette Schjoldager beviste, at de stadig er Danmarks førende mixdouble par med en sejr på 15-7 og 15-9.

Men den nye duo lovede kamp til stregen, når der er kommet mere rutine ind i servefeltet.

»Vi har flere udviklingspunkter end dem, så om et halvt år skal vi nok slå dem oftere. De er svære at slå, når Jens spiller så godt som i dag, men han havde også heldet på sin side,« sagde Rikke Olsen og henviste til et par netrullere fra den lange modstander.

Rikke Olsens makker sad stille ved siden af og var tydeligt skuffet over nederlaget.

»Jeg har en fornemmelse i kroppen, som om vi aldrig kom i gang,« sagde Carsten Mogensen, der under matchen flere gange blev heppet fremad med sit øgenavn "Nuller".

Det er første gang, at mixdouble er på programmet til Copenhagen Masters, og vinderne kunne nyde titlen samme med en check på 40.000 kroner.

»Jeg håber, da at vi kommer tilbage næste år, men det kommer meget an på, hvordan sæsonen går,« sagde Mette Scholdager.

Parret havde egentlig regnet med, at verdensmesterskaberne i 2005 skulle være parrets sidste optræden, men den megen succes har fået dem til at genoverveje fremtiden. Gårsdagens modstandere er med til at give dem motivation til træning.

»Til træning skiftes vi til at vinde. Vi passer godt sammen, og de giver mig utrolig meget, og jeg håber, at det er gensidigt,« sagde Jens Eriksen, der før aftenens sidste kamp blev præsenteret som Årets badmintonspiller i 2004.

En hæder som han vandt foran Tine Rasmussen og Peter Gade, hvoraf den sidstnævnte spillede sin finale mod Kenneth Jonassen efter redaktionens deadline. Finalen i herredouble blev vundet af det indonesiske par Hian Eng og Limpele Flandy.

Tilfredse arrangører

Økonomisk kommer Copenhagen Masters også til at køre rundt. Der var cirka 4.800 besøgende på lægterne over de tre dage, mens der sidste år var 1.000 mere i Cirkusbygningen. Direktøren for Danmarks Badminton Forbund, Thomas Lund, var en smule skuffet over fremmødet den første dag, men det er dog stadig for tidligt at sige, om placeringen i Falconer Centret er en ubetinget succes.

»Tilskuertallet kommer formentlig ikke så højt op som de bedste år i Cirkusbygningen, men vi er godt tilfredse,« sagde Thomas Lund.

Kampene i København er ikke alene blevet vist på dansk tv, men signalet er også blevet sendt til Østen. Det fik publikummet at føle, da mandagens sene kampe blev udskudt en halv time på grund af problemer med signalet. Men det var ikke altid, at de asiatiske seere kunne være ubetinget stolte af deres landsmænd.

»Taufik og Xia har ikke levet op til forventningerne, men vi har endnu ikke besluttet os for, om de får en indbydelse til næste år,« sagde Thomas Lund.

soeren.nielsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen