Formel 1: Fisichellas trofæ på plads

Giancarlo Fisichella fik fredag overrakt trofæet for sejren i det brasilianske Grand Prix, som ellers i første omgang blev vundet af Kimi Räikkönen. Michael Schumacher hurtigst i fredagens kvalifikation til San Marinos Grand Prix på Imola.

Formel 1-arrangørerne måtte op til San Marinos Grand Prix ændre lidt i tidsplanen, som ellers forløber stort set ens fra løb til løb.

Der skulle nemlig indlægges tid til en noget aparte sejrsceremoni, da en glædesstrålende Giancarlo Fisichella ved målstregen på Imola-banen i San Marino fredag formiddag fik overrakt trofæet for sejren i det brasilianske Grand Prix for to uger siden af konkurrenten Kimi Räikkönen.

McLaren-køreren Räikkönen blev i første omgang tildelt sejren i det brasilianske løb, der i voldsomt regnvejr blev afbrudt på grund af flere alvorlige uheld. Men optagelser viste siden, at den rigtige vinder var Fisichella.

Italieneren havde nemlig lige netop passeret målstregen i sin Jordan-racer som første mand på vej ud til sin 56. omgang, da løbet blev afblæst, og efter reglerne skal vinderen af et afbrudt løb findes to omgange før afblæsningen. Da førte Fisichella også, mens Räikkönen førte omgangen tidligere.

Det var Fisichellas første Grand Prix-sejr i 111 starter, og blot Jordan-teamets fjerde sejr i 200 Grand Prix-er.

Senere på dagen var alt dog ved det gamle, da Fisichella blot kørte sin Jordan rundt i 11. bedste tid i fredagens kvalifikation i tørt og solrigt vejr. Hurtigst var ikke uventet de to Ferrarier med Michael Schumacher og Rubens Barrichello.

På de næste pladser fulgte de to Williams-kørere Ralf Schumacher og Juan Pablo Montoya, mens australieren Mark Webber i Jaguar på ny imponerede som nummer fem.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen