Håndbold: Større pres på Mette Sjøberg

EM-succesen stiller større krav til Mette Sjøbergs indsats i pokalfinalen mod Ikast-Bording.

Mette Sjøberg sad i mandags i sin bil og funderede lidt over tingene. Hun var på vej til træning og skulle lige tænke tilbage på, hvornår hun sidst havde rørt en håndbold.

Det havde hun otte dage forinden. Desværre ikke med hænderne, men med indersiden af sine lår for øjnene af 8.000 tilskuere i Laszlo Papp Sportsarena i Budapest og omkring 3,5 mio. danske og norske tv-seere.

Sekvensen af EM-finalen, da hun 40 sekunder før tid ved norsk føring på 26-25 taber en harmløs bold ud af hænderne og ned på sine lår, er skam ikke slettet fra Sjøbergs hukommelse.

Hun er da træt af, at det netop skulle være hende, der lavede en teknisk fejl, som i sidste ende gjorde Norge til europamestre. Men herregud. Livet går videre.

»Jeg har ikke tænkt negativt og slået mig selv i hovedet over den situation. Slet ikke. Mit sind tillader mig ikke at være skuffet og sur i ret lang tid. Jeg vil bare videre. Der gik vel en time efter EM-finalen, og så tænkte jeg ikke længere over den åndssvage bold,« siger Mette Sjøberg.

Ud af anonymiteten

Nu havde hun sådan set heller ikke noget at skamme sig over. 22 år gammel bragede hun ikke bare igennem med sit hårde skud, men også med et imponerende mod og et smilende, imødekommende væsen uden for banen.

I Ungarn trådte hun ud af anonymiteten, og i aftenens pokalfinale mod Ikast-Bording skal Horsens-spilleren så for første optræde med al spotlyset lige i ansigtet. Succes på landsholdet forpligter.

»Jeg ville have været bekymret, hvis det var alle andre spillere end Mette Sjøberg, der kom hjem til en pokalfinale efter sådan en massiv EM-succes. Hun tager sådan en oplevelse oppe fra og ned. Der har været megen bevågenhed omkring hendes person op til pokalfinalen, men det skal hun nok klare,« siger hendes træner i Horsens, Thomas Hylle.

Der har været hevet godt og grundigt i den unge vejlenser. Men det var ikke noget, som et par dage med en slukket mobiltelefon ikke kunne klare. Batterierne er blevet ladet op.

I de stille juledage har Mette Sjøberg haft tid til at tænke EM-oplevelsen igennem. Hendes mod og uimponerede facon er paradoksal for så ung en spiller, men det hænger meget godt sammen med hendes konklusion på EM-tankerne.

»Jeg er glad for, at jeg ikke bare bragede igennem og spillede otte suveræne kampe ved EM. Jeg er en ægte jyde, og der nok godt nok, at træerne ikke er vokset langt ind i himlen på én gang. Jeg spillede både gode og dårlige kampe i Ungarn, og har således oplevet hele pakken af personlige glæder og skuffelser. Det er jeg faktisk enormt glad for. Det kan lyde underligt, men på denne måde har jeg lært meget mere, end hvis jeg havde spillet som en drøm i hver eneste kamp,« siger Mette Sjøberg.

Store udsving

Ganske rigtigt svingende avisernes EM-karakterer konstant mellem 5 og 11 for den unge spiller. Det passer meget godt med hendes egen opfattelse af evnerne.

»Når jeg virkeligt spiller dårligt, så er jeg ufattelig dårlig. I den kommende tid skal jeg have løftet mit bundniveau. Det er simpelthen ikke højt nok, hvilket vel egentligt ikke er underligt, når man tænker på min alder,« påpeger Horsens-spilleren.

I aften venter så Ikast-Bording og en udsolgt hal med 4.700 tilskuere i Århus. Og så lige fire modspillere, der alle kender Mette Sjøberg ud og ind fra EM-holdet.

»Hvis jeg ikke havde været med til EM, så havde pokalfinalen været min karrieres vigtigste kamp. Det bliver stort at spille dén finale, for jeg føler et enormt ansvar for klubholdet,« understreger Danmarks nye kanondronning.

dan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.