Monty: Når enden er god...

Det har været et par turbulente år for den 41-årige skotte, Colin Montgomerie, men nu ser det endeligt ud til at slutte godt. 2004 blev året, hvor ægteskabet røg, og han var selv nede og bunde på verdensranglisterne som nummer 81, men efter Ryder Cup, hvor han var med til at bringe Europas sejr over USA i hus, vendte det for ham.

Det engelske kongehus har i forbindelse med nytåret meddelt, at Monty bliver tildelt titlen; Officer of the Order of the British Empire, og han kan nu sætte bogstaverne OBE efter sit navn.

- Jeg er naturligvis meget beæret, siger Monty, der hidtil har kunnet kalde sig Member of the Order of the British Empire (MBE). Denne titel fik han tildelt i 1998, efter han seks (ud af syv) gange i træk vandt den europæiske tours Order of Merit. Med den nye titel rykker han et skridt op mod de fine ordner.

- Det er skønt. Jeg føler, at jeg har meget mere at give af, og jeg er fuld af selvtillid her på kanten til 2005.

Det har været et år med store problemer for den ellers så populære skotte. Dårlige resultater, store rygproblemer og svigtende formkurve - men så kom Ryder Cup. Ugen før dette var Monty rejst alene til Linde German Masters, hvor han missede cuttet. Han havde mange frustrationer, og blot tre dage efter Linde German Masters blev ægteskabets sammenbrud en realitet. Skilsmissen gik igennem.

Colin havde ikke kvalificeret sig til Ryder Cup teamet, men holdkaptajn Bernhard Langer troede på Monty og gav ham et wildcard. En tillid som Monty kvitterede for ved at levere vinderputtet i Detroit, da Europa gav USA bøllebank.

- Det jeg husker bedst omkring dette års Ryder Cup er, hvor meget jeg nød at være en del af dette fantastiske hold, sagde han efterfølgende.

Tidligere i december har han i øvrigt også fået tildelt en anden hæder. Han modtog 'the Professional Golfers' Association's recognition award' for de ting, han har gjort for golfen.

På samme tid fremkom rygter om, at han muligvis var i gang med at stoppe karrieren. Rygterne blev ikke mindre af, at han også gav et hint om, at han gerne ville efterfølge Langer som kaptajn for Ryder Cup holdet. En udtalelse, som han senere trak tilbage, og sagde at han ville vente.

To gange om året (i forbindelse med Dronningens fødselsdag og nytåret) uddeles de royale æresbevisninger. Order of the British Empire blev oprettet i 1917 af Kong George den femte. Baggrunden var 1. verdenskrig og æren blev tildelt de civilpersoner, som havde gjort en særlig indsats. I dag bliver også f.eks. fremstående sportsfolk belønnet med titlen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen