Blair og Beckham kæmper for OL i 2012

Toppolitikere og sportssjerner flokkes i Singapore inden afgørelsen onsdag. Den franske præsident, Jacques Chirac, langer ud efter Storbritannien.

Kampen om at vinde værtsskabet for de Olympiske Lege i 2012 er gået ind i den afsluttende fase. Den Internationale Olympiske Komité meddeler sit valg af by onsdag.

Politiske og sportslige sværvægtere er i gang med den sidste omgang reklame. Premierminister Tony Blair og fodbold-ikonet David Beckham står i øjeblikket skulder ved skulder i Singapore:

-Dagen efter, at vi får tildelt værtsskabet, går vi i gang med forberedelserne, lyder det fra Tony Blair.

Han er oppe imod Madrid, Paris, New York og Moskva.

Ifølge BBC mener Blair bl.a., at hvis OL kommer til London, vil det give en sportslig arv til generationer.

Den britiske førstemand undlod at lade sig hidse op over præsident Chiracs nedladende udtalelser om engelsk mad:

-Efter Finland er det landet med den værste mad.

Chirac refereres også for under sit ophold i Singapore at have sagt, at det eneste, Storbritannien har gjort for europæisk landbrug, er kogalskab.

Om New York har det længe heddet sig, at byen sakker bagud i forhold til Paris og London, men da Hillary Clinton og bokse-legenden Muhammad Ali

dukkede op i Singapore, øjnede man sejren igen.

Moskva har været betragtet som outsideren. Det russiske hold i Moskva må undvære præsident Putin, som imidlertid taler - på engelsk - i en båndet meddelse til OL-forsamlingerne onsdag.

Madrid bør vinde, fordi det er byen med den største lokale opbakning, mener den spanske premierminister Jose Luis Rodriquez Zapatero.

I hans følge er bl.a. den tidligere Tour de France-stjerne Miguel Indurain.

ulla.noerby@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen