Badminton: Ny Masters-triumf til Peter Gade

Peter Gade vandt torsdag aften Copenhagen Masters i badminton for sjette gang i karrieren. Det skete med en flot og overbevisende sejr på 15-13, 15-5 over verdens nummer to, kineseren Bao Chunlai.

De 1261 tilskuere i Falconer Center på Frederiksberg fik, hvad de kom efter med en skarp Peter Gade, der bød på fine finesser, der indimellem tog fusen på den stærke kineser.

Første sæt begyndte uhyre jævnbyrdigt, indtil Peter Gade trak en smule fra til føring 12-9. Men kineseren fik nogle hurtige point og bragte sig i front 13-12. Gade fik her gavn af et par kinesiske fejl, mens danskeren fandt linjerne i de afgørende bolde og sikrede sig sættet på den anden sætbold. En forløsning for Gade, der udbrød et brøl i glæde over sætsejren.

Peter Gade fortsatte de gode takter i starten af andet sæt, hvor han drev sin modstander rundt på banen. Hurtigt bragte han sig foran 7-0 og 9-1. Kineseren kom aldrig ind i kampen, før Peter Gade lukkede den på sin første matchbold og jublende kunne smide ketsjeren på gulvet.

Sejren var en af de helt store for Peter Gade.

- Jeg er stolt og overrasket over, at jeg kunne komme op i det niveau, for Bao spillede godt. Men jeg kunne lige hive noget ekstra frem i de afgørende situationer. Til 9-2 i andet sæt spillede jeg de helt rigtige bolde, noget af det bedste nogensinde, og det er en fornøjelse her på hjemmebane, sagde Peter Gade.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen