Annonce
Sport

Tommy Troelsen skipper tv-job

En kær folkehelt har besluttet at blive pensionist - og han afslører sin hemmelighed over for Horsens Folkeblad.

Tommy Troelsen, kendt som hele landets fodboldprofessor og "Mister Sportslørdag", følger i Svend Gehrs' fodspor til sommer.

- Efter et langt og dejligt liv på det aktive arbejdsmarked har jeg fundet ud af, at jeg midt i juli bliver 65 - det KAN i visse stunder være svært at forstå - derfor vil jeg gå over i pensionisternes fornøjelige række, siger Tommy Troelsen.

- Det glæder jeg mig til. Jeg har altid syntes godt om ordet "pensionist" - nu vil jeg prøve det i praksis, og jeg er overbevist om, at tempoet i den kategori af udmærkede folk vil passe mig fortrinligt!

Tommy Troelsen stopper 1. august på DK4.

Apropos alder, så er den 64-årige fodboldprofessor stadig den yngste spiller i en dansk pokalfinale, da han i 1958 som 17-årig var med til at vinde 3-2 over KB i Parken. Samme år blev han dansk mester med Vejle, og to år senere var Tommy Troelsen med til at vinde sølvmedaljer ved OL i Rom.

I alt nåede han 16 landskampe og fem mål, men selv om 16 landskampe ikke lyder af så meget, så var han på A-landsholdet frem til 1968 og præsterede bl.a. at score hos Lew Jashin i København i 1965 og lavede også tre mål mod Norge i en dansk sejr på 5-1.

Det blev også til 5 B-landskampe med fire mål og 258 kampe for Vejle, inden han stoppede som 28-årig på grund af evindelige skader, oplyser Horsens Folkeblad.

JP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her