Tennis: Katastrofe for Tim Henman

Tim Henman skuffede endnu engang sine mange engelske tilhængere, da han torsdag blev sendt ud af tennis-turneringen Wimbledon allerede i anden runde af den ukendte russer Dimitri Tursunov.

Tim Henman skuffede endnu engang sine mange engelske tilhængere, da han torsdag blev sendt ud af tennisturneringen Wimbledon allerede i anden runde af den ukendte russer Dimitri Tursunov.

Henman var i kampen ellers foran med både 1-0 og 2-1 i sæt, med Tursunov, der er placeret helt nede som nummer 152 på verdensranglisten, vist høj moral og vandt med 8-6 i sidste og afgørende sæt.

- Jeg har vundet mange kampe gennem årene i denne atmosfære, og derfor er det også meget skuffende, at det ikke lykkedes denne gang, sagde Tim Henman efter sit nederlag.

Den 30-årige englænder har aldrig vundet Wimbledon på trods af, at han år efter år får en enorm opbakning fra publikum. I de seneste 69 år har der ikke været en engelsk vinder af herresinglen, og i ti år har Henman båret presset på sine skuldre. Fire gange har han været i semifinalen, men i år gik det helt galt for Tim Henman, der allerede i første runde måtte ud i fem sæt.

Hvor Henman i første runde fik stor ros for at kæmpe sig tilbage efter at have været nede med to sæt, så vil han ikke få stor ros for sin indsats i kampen mod Tursunov. Henman tilspillede sig hele 27 breakbolde i kampen, men de 22 gange formåede han ikke at udnytte situationen, og så kom han til kort over for Tursunov, der var anderledes effektiv og udnyttede seks af sine ni breakbolde.

- Jeg føler mig helt bedøvet nu, men selv om det er svært at acceptere nederlaget, så bliver man nødt til at give Tursunov stor hos for hans indsats, fastslog Tim Henman.

Heller ikke den spanske grusspecialist Rafael Nadal klarede sig videre til tredje runde. 19-årige Nadal, der tidligere på måneden vandt French Open, tabte 4-6, 6-4, 3-6 og 4-6 til Gilles Muller fra Luxembourg og beviste dermed, at der er stor forskel på at være god på grus og god på græs. Ikke siden Björn Borg har en mandlig tennisspiller vundet først French Open og derefter Wimbledon.

Sidste års Wimbledon-vinder hos kvinderne, Maria Sjarapova, viste ingen nåde, da hun torsdag spillede sig videre til tredje runde af årets turnering ved at slå sin kun 15-årige modstander Sesil Karatantcheva 6-0 og 6-1.

I kampens begyndelse kæmpede den 18-årige russer med at holde sit kraftfulde spil inden for banens hvide linjer, men da hun først fik føling med banen, var der ikke noget, der kunne stoppe hende. Efter kampen var hun da også selv godt tilfreds med sin præstation.

Maria Sjarapova og Sesil Karatantcheva spillede overfor hinanden så sent som sidste år, hvor Karatantcheva inden kampen udtalte, at hun ville give Sjarapova "en røvfuld". Det lykkedes hende dog ikke, og torsdag var det som om den bemærkning kom lige tilbage mod hende, da hun blev slået ud efter bare 45 minutter.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen