Fodbold: Elektrisk stød fra trænerbænken

I historien om Liverpool FC er den 19. marts allerede skrevet ind blandt klubbens andre store, europæiske aftener.

Ikke alene blev Roma som krævet besejret med 2-0 på Anfield Road efter en suveræn indsats af hjemmeholdet - pladsen blandt de største minder var allerede sikret inden første dommerfløjt.

Som prikken over i'et og en ekstra motivationsfaktor satte manager Gerard Houllier sig nemlig på trænerbænken for første gang siden sin hjerteoperation i oktober, og reaktionen var så mærkbar som et elektrisk stød. Roma blev nærmest blæst sidelæns ud af banen, og nu håber den franske manager på en gentagelse.

I aften tager Liverpool nemlig imod Bayer Leverkusen i det første indbyrdes semifinaleopgør, der falder midt i et presset program. Med fem runder tilbage i England er Liverpool stadig med i kampen om mesterskabet, men kan med fem succesrige Champions League-kampe samtidig vinde det mest eftertragtede klubtrofæ for første gang siden 1984.

10 kampe fra målet

»Vi er ti kampe fra at opnå det største, så nu gælder det om spille op til vores bedste og give os fuldt ud på banen,« udtalte Gerard Houllier i går på sit første officielle pressemøde siden oktober.

Må skrue ned

Indtil videre overvejer han i samråd med klubben stadig, hvordan og hvor mange fremtidens arbejdsopgaver skal være, men under alle omstændigheder har han lovet sig selv og familien at skrue lidt ned for blusset. I aften skal hjertet nu nok komme op at slå et par takter hurtigere, da Bayer Leverkusen ingenlunde bliver en let modstander.

Således har holdet ikke tabt i otte Bundesligakampe og har som nummer et i tabellen fået skabt et hul på fire point med fem runder igen. I Tyskland tilskrives den tilbagevendte succes træner Klaus Toppmöller, der for 20 måneder siden trænede Saarbrücken, men nu har chancen for at føre sit hold til triumfer i både Bundesligaen, Champions League og den tyske pokalfinale.

Til udekampen på Anfield Road må han imidlertid undvære den karantæneramte anfører og forsvarskrumtap Jens Nowotny, mens Liverpool til gengæld kan glæde sig over at have Steven Gerrard og Emile Heskey tilbage efter kortvarige skader.

I aftenens anden kamp ventes Jan Michaelsen at gøre Champions League-comeback i Panathinaikos' svære hjemmekamp mod Barcelona, der tilsvarende har brasilianske Rivaldo tilbage.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen