Cykelsport: Team Fakta-sejr i Paris-Camembert

Kim Andersen kan stadig vinde cykelløb, selv om han nu agerer som sportsdirektør for Team fakta bag et rat i en ledsagerbil. For anden gang på 16 år var den tidligere etapevinder i Tour de France med til at sejre i det franske endagsløb Paris-Camembert.

I 1986 cyklede Kim Andersen selv først over stregen, mens han i tirsdagens 2002-udgave fra ledsagerbilen dirigerede svenskeren Marcus Ljungqvist til karrierens største sejr.

Kim Andersen udnyttede sit grundige kendskab til løbet - Marcus Ljungqvist sin spurtstyrke.

»Det giver en stor tryghed at have Kim siddende i bilen. Han kan stort set huske hver et sving på ruten,« siger Marcus Ljungqvist.

Kim Andersen erkender, at han i sit taktiske oplæg brugte sejren fra 1986 i et forsøg på at provokere rytterne til at yde den optimale indsats. Også den taktik fik han held med.

Sejren i det franske løb styrker Team fakta på vejen mod at opfylde målsætningen om at slutte som nr. et eller to i den internationale cykelunions 2. division og dermed sikre sig den oprykning til 1. division, som skal etablere holdet blandt de 20 bedste i verden.

Gruppe splittet

Marcus Ljungqvist og Lennie Kristensen kom med i et større udbrud med 70 kilometer igen af det 208 kilometer lange løb. Med 40 kilometer tilbage var de to fakta-ryttere med til at splitte udbrydergruppen og bragte sig i front sammen med to franske ryttere. Kvartetten formåede at holde stand, selv om især belgiske Lotto og US Postal, der bl.a. havde Tour de France-vinderen Lance Armstrong på holdet, arbejdede hårdt på at eliminere angrebet.

På den sidste kilometer åbnede Lennie Kristensen spurten, inden den 27-årige svenske mester gjorde arbejdet færdigt på de sidste 200 meter.

»Lennie Kristensen ydede et stort arbejde for at sikre mig den endelige sejr,« siger Marcus Ljungqvist efter den sejr, han beskriver som den hidtil vigtigste i karrieren.

jan.jensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen