Badminton: Peter Gade melder afbud til Thomas Cup

Når de danske herrer skal forsøge at vinde verdensmesterskaberne for hold, Thomas Cup, i Kina i maj, bliver det uden Peter Gade

Den 71,1 centimeter høje, forsølvede Thomas Cup-pokal er et af de mest eftertragtede trofæer på den internationale badminton-scene.

Danmark har aldrig løftet denne smukke belønning for at vinde verdensmesterskaberne for hold, Thomas Cup, og 22. gang bliver nok heller ikke lykkens gang for de bedste badminton-herrer.

Tirsdag måtte holdets i særklasse stærkeste kort, Peter Gade, nemlig melde fra til turneringen, der spilles i Kina i maj. Ved den seneste Thomas Cup-finale i 2000 i Malaysia leverede Peter Gade varen med en tæt sejr i semifinalen over indonesiske Hendrawan, men det var ikke nok til at forhindre et knebent nederlag på 3-2.

Afbuddet skyldes det drilske knæ, der har voldt store problemer siden VM-sølvmedaljen i maj 2001. Mandag gennemgik den vævre spiller en operation, hvor der blev fjernet et stykke løst brusk og nu venter 8-10 ugers pause, før han kan begynde at træne normalt igen.

At det netop går ud over Thomas Cup-finalerne er særligt bittert for den tidligere verdensetter.

»Det er selvfølgelig ekstra surt, for Thomas Cup er noget særligt for mig. Jeg har altid været vild med at spille på et hold, og det skyldes nok, at jeg tidligere spillede meget fodbold. Så betyder det selvfølgelig også noget at repræsentere sit land,« forklarer Peter Gade, der har haft store oplevelser med Thomas Cup.

Stort i Østen

»I Østen er Thomas Cup ligeså stort som VM og OL. Da vi spillede i Malaysia sidste gang, var der 14.000 ellevilde tilskuere. Det var nok min største badmintonoplevelse nogensinde,« husker Peter Gade.

Siden afbuddet til All England har Peter Gade forsøgt at genoptræne knæet, men det blev ved med at hæve op, og derfor var det nødvendigt med operationen. Nu følger så endnu en periode med genoptræning, og det begynder efterhånden at blive lidt frustrerende for Gade, at han blot har været i stand til at spille tre turneringer siden VM i fjor.

Positive tanker

På den anden side påpeger han, at der har været tid til at vænne sig til tanken om, at det nok ville ende med en operation.

»Nu er jeg også en person, der tænker positivt. Så jeg nyder i stedet, at der bliver mere tid til at se familie og venner,« siger Peter Gade, der også bruger sin tid på talentprojektet "Team Attack", hvor han én gang om ugen træner de bedste 14-18-årige spillere i København.

Men på trods af den positive indstilling tør Peter Gade ikke spekulere over, hvornår han igen er klar til at spille turneringer:

»Målet lige nu er ikke turneringer, men at få knæet 100 procent i orden.«

martin.johansen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen