Fire taekwondokæmpere får karantæne for at ytre sig

Fem taekwondokæmpere har fået karantæne fra landsholdet. Formanden for Dansk Taekwondo Forbund, Karin Schwartz, bekræftede tirsdag, at fire taekwondokæmpere stod til karantæne. Få timer senere meddelte forbundet så, at fem kæmpere var blevet udelukket imellem 4 og 12 måneder fra landsholdet.

- De indgåede aftaler om kun at udtale sig til talsmanden eller landstræneren er blevet brudt, og så var boykotten i januar et brud på aktivitetsplanen, siger Karin Schwartz til Ritzaus Bureau.

- Vi tror på, at hvis vi ikke giver kæmperne sanktioner, vil nye sager blusse op igen, igen og igen. Det er clearet med Team Danmark, men lige nu har elitesatsning og flytning til Farum anden prioritet, siger Karin Schwartz.

Formanden mener, at det nok ville være nemmere at lade freden sænke sig over dansk taekwondo, men det er vigtigere, at der bliver statueret eksempler over for dem, der har brudt aftalerne. Selv om det kan koste støttekroner fra Team Danmark, hvis landsholdstruppen ikke længere er god nok.

OL-deltageren Muhammed Dahmani kunne mandag læse i Ekstra Bladet, at han ville få 12 måneders karantæne. Men det bebudede brev har han endnu ikke modtaget.

- 12 måneders karantæner er noget, man får for doping eller vold. Jeg tror ikke, at man kan splitte folks karriere på denne måde. 11 har sendt en klage, og 4 bliver straffet. Det undrer mig meget. Klagen kunne jeg læse om i dagspressen kommenteret af forbundet. Det kan jeg jo ikke bare lade være ukommenteret, sagde Muhammed Dahmani, inden det stod klart, at i alt fem kæmpere ville blive straffet.

- Vi har klaget, fordi vi manglede noget kompetence på landsholdet, og vi kan jo ikke have ramt helt ved siden af, når forbundet har erkendt, at der er fejl og mangler, siger Muhammed Dahmani, der er rystet over, at alle andre end ham selv kender til karantænen.

Abror Haider har været talsmand for kæmperne i de seneste måneders krise, der begyndte med et klagebrev til forbundet over landstræner Bjarne Johansen. Han fik et chok, da han hørte om karantænerne.

- Jeg er rystet over den rækkefølge, det her er kommet i. Man må da først tage en snak med kæmperne og forklare dem, hvorfor de skal have karantæne, siger Abror Haider.

Talsmanden håber, at forbundet vil tage en debat om karantænerne, når der onsdag aften er endnu et stormøde om eliteplanerne, der skal begynde i august. Abror Haider har endnu ikke noget bud på, hvordan kæmperne vil reagere.

- Det vil jeg ikke komme ind på, før vi har haft nogle samtaler. Vi skal først have styr på, hvorfor de har fået karantæne, siger Abror Haider.

Team Danmark har i længere tid været i tæt samarbejde med Dansk Taekwondo Forbund og er informeret om karantænerne, som de ikke vil blande sig i.

- Det her er en forbundsbeslutning. Det hverken kan eller vil vi blande os i. Vi har været informeret om karantænerne og sagt, at de skulle overveje dokumentationen, siger Team Danmarks sportschef, Susanne Hedegaard.

De fem karantæneramte er: Muhammed Dahmani, Holbæk, og Shirwan Hasan, Team Århus, der har fået 12 måneders karantæne. Christina Børglum og Cüneyt Hamid fra Gladsaxe har fået hhv. ni og fire måneders karantæne, mens Rasmus Jespersen har fået seks måneders karantæne.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen