Amerikansk fodbold: Dansk kicker skifter til Kansas City

Danmarks største sportsmand i USA, 41-årige Morten Andersen, skal fra næste sæson sparke fieldgoals for Kansas City Chiefs i den amerikanske fodboldserie NFL.

Efter kun et år i New York Giants har Morten Andersen som såkaldt "free agent" kunnet skifte transferfrit til Kansas, så mon ikke den i forvejen velhavende dansker kan tjene lidt ekstra til sin pensionisttilværelse. Kansas City Chiefs præsident, Carl Peterson, bekræftede tirsdag dansk tid handlen på klubbens officielle hjemmeside, men vil ikke løfte sløret for de økonomiske sider af den etårige kontrakt.

- Morten er en af de ypperste kickere i NFL's historie. Han sparker stadig på et fornemt niveau på trods af alle de år, han har spillet. Jeg er glad for, at han nu er hos os, lyder det fra klubbens præsident.

Morten Andersen er NFL's næstmest scorende spiller. Han har siden sin debut i 1982 scoret hele 2036 point, kun overgået af en anden veteran med 20 års erfaring, K. Gary Anderson, der har scoret 2113 point.

Morten Andersen startede sin karriere i New Orleans, hvor han spillede fra 1982 til 1994, inden han skiftede til Atlanta, med hvem han tabte Super Bowl efter 1998-sæsonen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen