Fodbold: Europa-boykot kan true VM-slutrunder

Hvis det internationale fodboldforbund FIFA's overvejelser om at beskære antallet af Europas pladser i fremtidige VM-slutrunder bliver en realitet, kan resultatet meget vel blive, at Europa boykotter slutrunderne i protest.

Til sommerens VM i Japan og Sydkorea er 15 af de 32 deltagende nationer fra Europa.

Men FIFA arbejder tilsyneladende med en plan om at beskære antallet med et par pladser, skriver BBC Online.

Beslutningen skal ses i lyset af det politiske spil i kulisserne. FIFA's øverste boss, Sepp Blatter, sikrede sig embedet i sin tid på stemmer fra bl. a. Asien og Afrika, og det er dem, der nu skal tilgodeses med ekstra VM-billetter.

Sepp Blatter, der i øjeblikket er under anklage for bestikkelse, beskyldes ligeledes for at have mistet overblikket over FIFA's økonomi, der aldrig har været dårligere end netop nu. Og i den pressede situation er det nødvendigt for Sepp Blatter at bibeholde opbakningen fra de regionale forbund, der i sin tid stemte ham ind i FIFA's chefstol.

Får Blatter held med sit forehavende, kan ændringen imidlertid først træde i kraft fra og med VM-slutrunden i 2010, da strukturen for VM i Tyskland i 2006 allerede er på plads.

Men et VM uden deltagelse fra europæiske nationer kan blive en yderst trist og forudsigelig affære, hvor man næppe kan forestille sig, at andre nationer end Brasilien og Argentina vil kunne trille sig til en finaleplads.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen