Christian Poulsen - nu med ledelsesansvar

Sevilla-profilen bliver pålagt mere og mere ansvar af landstræneren. Han vokser gerne ind i rollen som en af hierarkiets ledere.

Marbella

Stille type. Lidt genert i hvert fald på overfladen. Høflighed et varemærke.

I samtale med hans venner, bekendte, tidligere chefer og medspillere er det sådan den hurtige tegning af en af landsholdets absolut største profiler, midtbanespilleren Christian Poulsen.

Men vi fortsætter lige et andet sted.

Sevilla-stjernen har umuligt kunnet snige sig uden om rampelyset, inden det danske landshold lørdag aften stiller sig an foran de spanske værter i EM-kvalifikationskamp på Estadio Santiago Bernabeu i Madrid.

Dels er han i dag sammen med herrer som Jon Dahl Tomasson og Martin Jørgensen et af de sikreste kort i landstræner Morten Olsens idealopstilling, dels har han hos sin nye spanske arbejdsgiver fortsat den bemærkelsesværdige optur, der startede i Asnæs og siden har passeret både Holbæk, FC København og Schalke 04.

27-årige Christian Poulsens kvaliteter som moderne og defensivt orienteret oprydder såvel som igangsætter er velkendte nu også i spansk fodbold. Manden er med sin grundige erfaring fra de store scener, sin næsten konstante succes og sin fine placering i landsholdshierarkiet den aldeles oplagte kaptajn og førerhund, når generationen med Tomasson og Jørgensen siger farvel til nationalmandskabet.

Men hvad med evnen til at føre landsholdet videre som en leder, som en indpisker?

Og så er vi tilbage ved indledningen.

Med på råd

Hvordan harmonerer det ledelsesansvar med den lidt stille, forsigtige og indesluttede natur, der kan præge Christian Poulsen?

Helt godt skal man tro landstræner Morten Olsen, som i hvert fald i stigende grad involverer Christian Poulsen på de interne linjer. Han bliver blandt andet i dag sammen med blandt andre den mere erfarne Jon Dahl Tomasson taget med på råd inden landskampene.

Og Poulsen vokser gerne ind i den lederrolle.

»Det er da rigtigt, at jeg er en ret stille og rolig type, men det betyder ikke, at jeg flygter fra ansvaret. Vi er alle forskellige, men derfor kan vi sagtens tage ansvar hver især. René Henriksen var anfører i mange år, og han var også ret stille og rolig. Jeg er også et andet menneske på banen, end jeg er, når jeg står her og snakker med dig,« siger Christian Poulsen, som selv føler, at han har påtaget sig større opgaver på de indre linjer.

»Da jeg kom på landsholdet i 2002, var jeg fuldstændig grøn, og jo flere år, der går, jo mere stiger man i hierarkiet på landsholdet. Jeg bliver spurgt en del til råds i dag, og landstræneren involverer mig i en del ting. Sådan var det ikke for et par år siden. Jeg prøver også at leve op til ansvaret. Jeg råber og snakker meget på banen, og det er ikke fordi, der er nogen, der har bedt mig om det. Det giver sig selv, at jeg skal tage mere ansvar i dag i forhold til tidligere,« siger Poulsen.

Hvordan har det udviklet dig som spiller, at du bliver bedt om at tage mere ansvar?

»Fodbold handler i så høj grad om selvtillid. Styrkemæssigt er der efterhånden ikke den helt store forskel på spillerne i toppen af fodbold, så det bliver et spørgsmål om, hvem der har selvtilliden. Og jeg får da selvtillid, når jeg for eksempel bliver involveret omkring Morten Olsens arbejde. Det går jo så begge veje. Jo mere selvtillid, jeg får, jo mere får jeg overskud til at tage ansvar, til at dirigere og styre de andre.«

Christian Poulsen er inden lørdagens udekamp mod Spanien noteret for 45 landskampe i rødt og hvidt.

flemming.fjeldgaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen