Spiller Olsen en joker?

Morten Olsen har spillet en joker i startopstillingen før. Men gør han det igen?

Artiklens øverste billede

Så er der afgang. Fodboldlandsholdet tager til Polen og status p.t.?

Egentlig grund til optimisme. Seneste, ikke sidste, indtryk var matchen mod Australien og sejren på 2-0 - ganske vist et uspektakulært et af slagsen, en sidste udramatisk dag på kontoret, hvor skrivebordet kunne ryddes for spørgsmål, inden arbejdspladsen forlægges til Polen og Ukraine.

Men spørgsmålene blev ikke ryddet af vejen, dels fordi alt stadig ikke stemmer, dels fordi landstræner Morten Olsen naturligvis også har en legitim interesse i det traditionelle kortspil om startopstillingen. Der er esser, der er jokere, og Morten Olsen kan kunsten at bluffe, vel kan han så.

Det positive er, at landsholdstruppen er fysisk, hvor den skal være, langt de fleste spillere har spillet regelmæssigt for deres klubber, om end det ses, at William Kvit og Christian Eriksen har døjet med småskader.

Konservativt men rigtigt

Hvordan og i hvilken rækkefølge vil Olsen så spille sine kort? Lad os se på det.

Reelt har der næppe været tale om en målmandsduel, det har været givet, at Olsen ville vælge Stephan Andersen. Indrømmet, jeg ville have valgt Anders Lindegaard, fordi fornemmelsen siger mig, at han er en stærkere målmand med en personlig udstråling, en tilstedeværelse, som potentielt kan vinde kampe.

Men ok, før kampen mod Australien lignede Stephan Andersen det konservative valg, efter kampen det rigtige.

Min formodning har været, at de 11 startende mod Australien ville stå til genvalg mod Holland. Det tror jeg vel stadig, men sikker kan jeg ikke hævde at være.

Ved at give Simon Kjær og Andreas Bjelland en halvleg hver i kampen antydede Morten Olsen, at der bliver tale om en reel duel. Jeg ville stadig vælge Simon Kjær, jeg kan ikke tilslutte mig koret, der synger så ihærdigt om hans mangler.

Efter sit kometagtige gennembrud på landsholdet er Simon Kjærs karriere inde i en problematisk fase, men at afskrive så ung en spiller med de dokumenterbare meritter fra makkerskabet med Daniel Agger tenderer det latterlige.

Bluffer Olsen?

En anden ubekendt er Thomas Kahlenberg, der har revitaliseret sin karriere i Frankrig. En spiller i god form, som Morten Olsen altid har sat pris på.

For to uger siden ville jeg have udelukket det, men forrygende talentfulde Christian Eriksen har haft to meget blege testkampe mod henholdsvis Brasilien og Australien. Kan man forestille sig Christian Eriksen på bænken mod Holland? Tjahh…

Når jeg ubetinget peger på en fastholdelse af Christian Eriksen i startopstillingen, er det i tillid til, at han vil finde formen og ikke mindst ved mindet om den geniale hælaflevering, der førte til 1-0 målet mod Australien.

Christian Eriksen kan alene afgøre fodboldkampe, og sådan en spiller skal spille.

Således når jeg alligevel frem til de 11, der begyndte mod Australien, men jeg vil lade det stå som et lysende P.S., at Morten Olsen har en vane med at klaske en helt uventet joker på bordet.

Ved VM i Sydafrika dukkede således Thomas Enevoldsen op af hatten og startede på banen mod Holland…

Spiller Morten Olsen også en joker denne gang?

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.