Vrøvl at fodbolden tabte

Chelsea, Kessler og en nedrykning til Lyngby dannede rammen om en fremragende sportsweekend.

Chelsea vandt, fodbolden tabte.

Sådan stod der i en af aviserne, og det er jo ikke, fordi man ikke forstår pointen her søndag aften efter en sportsweekend af de helt store. Havde Bayern München ikke haft 15 hjørnespark eller mere, da Chelsea fik holdets første med få minutter igen og udnyttede det til at udligne? Jovist.

Noget vrøvl

Og brændte Bayern ikke en stribe hele og halve chancer og Arjen Robben den største med et straffespark i den forlængede spilletid? Jo da. Alligevel er det noget vrøvl at tale om, at fodbolden tabte. Man kan tale om, at man synes, at Bayern fortjente sejren mere ud fra subjektive opfattelser om, at dygtigt offensivt spil bør belønnes mere end en veludført defensiv. Men det er en anden sag.

Fantastisk præstation

For fodbold er også dygtigt forsvarsspil, skarphed i duellerne, forudseenhed i opdækningen og målmandsredninger, og set fra en træners synspunkt er fodbold først og fremmest et spørgsmål om at opnå det bedst mulige resultat med det forhåndenværende materiale.

Det gjorde Chelsea med Roberto di Matteo ved roret, og således var det Bayern München og ikke fodbolden, der tabte. Chelsea har leveret en fantastisk præstation i denne Champions League-turnering. At (også) jeg så syntes, at det var rygende ”uretfærdigt”, er såmænd bare et udtryk for i hvert fald to ting.

Lyngby en fortjent nedrykker

Den ene at fodbold også handler om følelser, den anden at jeg trådte mine barnesko i Vesttyskland i 1970'erne, da Gerd Müller, Franz Beckenbauer og Sepp Maier spillede i Bayern München, og i den forbindelse tabte en pæn del af mit fodboldhjerte til den klub. Det var heller ikke fodbolden, der tabte eller vandt, da Superligaen søndag fandt den anden nedrykker. Lyngby fortjente ikke at blive i Superligaen, og det blev gjort meget klart i den direkte duel med OB, der efterhånden ser lidt bedre ud sådan i generel forfatning. Set fra min sidelinje, men også ud fra nogle mere objektive parametre vil det formentlig gavne dansk fodbold, at Lyngby og HB Køge erstattes af i hvert fald Esbjerg og formentlig Randers i Superligaen. Det er to klubber med et færdigt superliga-set up, som i så fald vender tilbage til den bedste række, og hvis Brøndby i denne sæson har vist, hvad den tidligere topklub indeholder, ja så ville jeg være mere end bekymret for næste sæson, hvis jeg var Brøndby-mand. Status p.t.: Brøndby går ind til næste sæson som nedrykningskandidat.

En Youtube-klassiker

Allan Green tabte helt selv og med eftertryk til Mikkel Kessler, selv om alle med veneration for eller en aktie i Mikkel Kesslers fortsatte karriere var mindst lige så rystede som Kessler selv, da Green ramte ham og sendte Kessler til karrierens første tælling i omgang 1. Den spektakulære knock-out, som Kessler udsatte Green for, vil formentlig blive lidt af en YouTube-klassiker, og nu må vi så vente og se, hvilken kamp den kan føre til. Carl Froch og Lucian Buté mødes på lørdag, og måske kan Kessler få en kamp mod vinderen. Det vil i givet fald være en af de helt store boksekampe, og med en gevinst her begynder der også at tegne sig et billede af Mikkel Kessler som en af sin generations helt store boksere. Pund for pund.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.