OL-komité træder sammen i Beijing

Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Jacques Rogge, er ankommet til OL-byen Beijing for at deltage i noget, der kunne ligne et krisemøde i komitéen mindre end en uge før Legenes åbningsceremoni.

Artiklens øverste billede
Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Jacques Rogge, er ankommet til OL-byen Beijing. Foto: Laurent Gillerson

Den Internationale Olympiske Komité, IOC, har ifølge tv-stationen BBC flere problematiske sager på programmet ved mødebordet.

Blandt andet er flere medlemmer af komitéen stærkt bekymrede over, at de kinesiske arrangører har haft blokeret for internetadgang til blandt andet menneskeretsorganisationen Amnesty Internationals hjemmeside på computere i pressecentret for journalister.

Adgangen til Amnestys og flere andre kinakritiske hjemmesider skulle være genåbnet, men der er stadig sider med kritik af Kina, som ikke kan benyttes.

Desuden er luftforureningen i Beijing fortsat et problem, som IOC skal diskutere. Godt nok er det blevet bedre de seneste uger, efter flere fabrikker er blevet lukket, og der er sket en begrænsning af biltrafikken. Men flere sportsfolk udtrykker fortsat bekymring for deres helbred.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen