OL-deltagere lever med smog

Forurening i OL-byen Beijing bliver ikke et problem for de danske atleter, mener OL- og Elitechef i DIF, Jesper Frigast Larsen.

Artiklens øverste billede

Trods voldsom kritik af vejrforholdene i Beijing, hvor især smog og forurening har været øverst på dagsordenen, lever den danske OL-delegation fint med vejrforholdene.

- Vi oplever mest forureningen som diset eller småtåget vejr. Vi har ikke deciderede gener af smoggen. I det daglige liv, vi lever, tænker vi ikke over det. Men hvis vi skulle ud at løbe et marathonløb eller cykle 200 kilometer, ville det nok ikke være så spændende. Der er ingen tvivl om, at luften ikke er så god. Men det bliver bedre jo længere væk fra centrum, man kommer, siger OL- og Elitechef i DIF, Jesper Frigast Larsen.

Der er ifølge elitechefen ingen af de danske atleter, som bliver berørt af smoggen i en grad, som gør, at de ikke vil kunne deltage.

- Som forholdene er nu, virker det ikke uforsvarligt at afvikle OL. Men nu har vi heller ingen målinger. Det er kun, hvad vi kan se og føle, påpeger Jesper Frigast Larsen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen