Wozniacki skriver historie

Natten til søndag leverede Caroline Wozniacki det største danske tennisresultat i 15 år, da hun avancerede til ottendedelsfinalerne af Australian Open efter noget nær en brydekamp.

Jo, Caroline Wozniacki var lykkelig. Ikke underligt, da hun med en sejr over tyske Sabine Lisicky kunne skrive sig ind i den nationale sportshistorie med det absolut bedste danske tennisresultat i mange år. Den 17-årige danskers kæmpemæssige potentiale er for alvor begyndt at folde sig ud i den australske sommer, hvor hun for første gang spiller med i Australian Open.

»Efter kampen har jeg da tænkt over det, og det er fedt. Det er fedt at gøre noget godt for tennissporten, og fedt at folk taler om gode ting, når de taler om én. Men jeg føler også, at jeg har arbejdet hårdt for at åbne porten,« fortalte Caroline Wozniacki efter kampen til jp.dk.

4-6, 6-4, 6-3 lød cifrene, der bragte hende videre til Australian Opens fjerde runde. Men bag de tørre tal lå en intens kamp, hvor det skulle se ret sort ud for danskeren, inden det kunne ende godt. Kampen begyndte ellers fint, Caroline Wozniacki lagde ud med at bryde modstanderens serv, inden hun derefter hjemførte sin egen, men herefter begyndte det at gå lidt trægt.

»Jeg styrede det meste, men mit spil var ikke specielt godt. Jeg følte ikke helt, at jeg var klar, og jeg gjorde det ikke så godt, som jeg kunne,« lød analysen af kampens første halvdel.

Afgørende bold

Men efter at den unge odenseaner havde tabt første sæt og var bagud 2-4 i andet, skete der noget med kampen. Stillingen var 40-40 i Sabine Lisickys serv, og tyskeren havde i længere tid haft momentum i kampen. Men hun kunne ikke afgøre bolden, der tog længere end fem minutter at spille. Og som endte til danskerens fordel.

»Den tippede meget. Den kunne både have blevet til 2-5 og 3-4, og det blev heldigvis det sidste. Den var meget vigtigt for mig, og efterfølgende vinder jeg seks bolde i træk. Selv da hun på syvende game brød mig, følte jeg, at mit spil var godt, og at jeg havde styr på det,« fortalte Caroline Wozniacki.

Hvilket hun i høj grad havde. Indtil da var hendes serv blevet brudt hele fem gange i kampens løb, men efterfølgende blev hun blot brudt en enkelt gang. Hvilket imidlertid ikke fjerner billedet af en kamp, der meget vel kunne gå under kategorien brydekamp. I 14 af kampens 29 partier blev serven brudt af modstanderen. Det svarer til meget tæt på halvdelen af alle serve, eller rundt regnet så mange brudte serve, som Roger Federer har oplevet i sin karriere.

Gode returneringer

Caroline Wozniacki fastslog dog, at det ikke var tegn på en dårligt servet kamp.

»Der var mange breakbolde, men det var mest fordi, vi begge to returnerede ret godt. For serverne sad egentlig meget pænt hos både hende og jeg.«

Absolut underdog i nat

Natten til mandag venter så den fjerdeseedede Ana Ivanovic i fjerde runde. Modsat kampen mod Sabine Lisicky, hvor danskeren rent faktisk var favorit, står Caroline Wozniacki denne gang som absolut underdog mod serberen med den imponerende forhånd.

»Jeg har ikke tænkt på den kamp endnu. Jeg tænkte heller ikke meget over, at jeg var favorit i tredje runde. Det kommer, som den kommer. Jeg er kommet godt fra start og har spillet noget god tennis, og jeg skal nok også gøre det svært for Ana Ivanovic. Det bliver i hvert fald ikke noget med at give op; der bliver kæmpet med næb og kløer hele vejen igennem,« lover Caroline Wozniacki.

Bedste danske resultat i 15 år

Uanset resultatet af dén kamp har teenageren skrevet sig ind i den danske tennishistorie med blokbogstaver. Ikke siden Kenneth Carlsen nåede fjerde runde i Australian Open for 15 år siden, er der hjemført så stort et internationalt resultat. På kvindesiden skal der bladres helt tilbage til 1985, hvor Tine Scheuer-Larsen nåede fjerde runde i French Open for at finde en tilsvarende præstation.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen