Motorsport: Schumacher smugtræner inden sæsonstart

Den detroniserede Formel 1-verdensmester Michael Schumacher har højst usædvanligt indledt træningen op til den nye sæson.

Tysklands syvdobbelte Formel 1-verdensmester, Michael Schumacher, havde en elendig sæson i 2005, da det blev til et klart nederlag til Spaniens Fernando Alonso.

Om det er årsagen til, at Michael Schumacher allerede er ude på asfalten igen vides ikke, men det er første gang siden 1998, at den tyske fartkonge tester sine køretøjer mellem sæsonafslutningen i oktober og det nye år.

Michael Schumacher selv har påpeget, at han ikke har behov for pause i år. Men kritiske røster og blot en sæsonsejr i det skandaleramte grand prix-løb i Indianapolis, hvor kun seks biler stillede til start efter en kontroversiel dæk-sag, har måske hjulpet på tyskerens træningsiver.

Hurtigste omgang

Michael Schumacher indledte med at spinne af banen i sin Ferrari under testkørslen i spanske Jerez, men kørte siden hurtigste omgangstid. Dermed slog den hurtige tysker blandt andre sin brasilianske holdkammerat, Felipe Massa.

"Jeg føler mig meget klar og meget motiveret," forklarede Michael Schumacher om sine forventninger til den kommende sæson efter at have kørt 68 omgange i sin V10 F2005.

Formel 1 har ændret regelsættet op til 2006-sæsonen ved at skifte fra treliters V10-motorer til 2,8 liters V8-maskiner. Alligevel tester mandskaberne fortsat bilerne med begge motorer.

niels.bastholm@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen