Golf: Thomas Bjørn har major-ambitioner

Thomas Bjørn vil ikke dømmes færdig. En major-triumf er stadig et mål i en karriere, der også vil vare de næste 10 år.

St. Andrews

»Jeg har 10 gode år mere i mig, og jeg har stadig spillet til at vinde en major.«

I snak med en håndfuld danske reportere foran det historiske klubhus for Royal and Ancient Golf Club og med ryggen til den solide hovedtribune på Old Course, giver Thomas Bjørn ren besked.

Der var engang, da Richard Møller Nielsen som dansk landstræner sagde de bevingede ord om det fynske bøgetræ, der ikke ville vælte, blot fordi en flok svin gnubbede sig op ad det.

Hvis man havde frygtet at møde en såret Bjørn efter den seneste resultatmæssige nedtur i Dublin, hvor en føring på finaledagen blev sat over styr med en rutsjetur, blev man glædeligt overrasket.

På sin helt egen kontante facon uddelte Danmarks gennem tiderne bedste golfspiller drøje hug til den del af både dansk og udenlandsk presse, der endnu engang måtte have fornøjet sig med at dømme danskerens karriere for et overstået kapitel.

Den 34-årige danskers ambitioner og krav til sig selv er fortsat meget høje. Til gengæld finder han det urimeligt at skulle stå til ansvar over for andre end sig selv og sit spil.

Karrierens generalieblad med fire gange top 10-placeringer (to andenpladser) i British Open, Europa Tourens aktuelle nummer seks, verdensranglistens nummer to og otte sejre på European Tour, burde automatisk aftvinge respekt i en sportsgren, hvor det at yde sit absolut optimale langt fra altid er tilstrækkeligt til også at slutte øverst på sejrsskamlen.

»Jeg har hele tiden sagt, at jeg har spillet til at kunne vinde majors, men det er som om, at pressens succeskriterium for mig kun er sejre. Men os på spillersiden ved godt, at realiteterne ser helt anderledes ud. Man kan ikke gøre andet end at spille sit bedste, men i en sport som golf er det bare ikke altid godt nok til at vinde. Det må man acceptere, ligesom man en dag måske kun spiller 70 pct. af sin ydeevne og alligevel ligger tæt på at vinde,« siger danskeren, der med sine resultater siden det store gennembrud i 1996 har været lokomotivet for en håndbold danske talenter i hans egen generation.

Fem gange ud af ni mulige har Thomas Bjørn i selskab med verdens bedste klaret cuttet i British Open, men i en meget følsom og teknisk betonet sportsgren som golf vil resultaterne være meget svingende fra bane til bane.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen