Formel 1: Ny uheld for Räikkönen

Dårlig kvalifikation af Michael Schumacher, der begynder langt nede i feltet på Silverstone.

Den enes motordød, den andens brød.

Ismanden Kimi Räikkönen og den generte Fernando Alonso smiler stort set aldrig offentligt. Men sidstnævnte bør for anden weekend i træk trække lidt på mundvigene op mod Fru Fortuna, der fortsætter med at blotte sine tænder for den hurtige spanier.

Vel kørte Alonso en ny fantomtid under lørdagens kvalifikation og begynder således søndagens Silverstone-grand prix i pole position. Men han var mildest talt heldig med at hans værste konkurrent Kimi Räikkönen ikke holder på griden og ånder ham i nakken.

Igen blev finnen tvunget til at skifte motor mellem træningen og den afgørende kvalifikation. En ny motor i en Formel 1-racer er ikke bare voldsomt dyrt i euro, men også i startplaceringer. Det koster 10 af slagsen at skifte motor, og Kimi Räikkönen indleder således helt nede som nummer 12, om end han med ny motor i sin McLaren-racer, kværnede de 5,141 km i næstbedste tid.

McLaren-racerne var på forhånd de store favoritter på Silverstone, der passer perfekt til de sølvgrå fartmaskiner. Men oddssætterne i det spilleglade England måtte ændre voldsomt på forudsigelserne efter lørdagens dramatiske udvikling. Kimi Räikkönen var da også klart den hurtigste i formiddagens træning, før motoren satte ud.

For de lokale var det til gengæld glædeligt, at englænderen Jenson Button med Räikkönens straf blev skubbet frem bag Fernando Alonso til dagens start. Søndagen kan dog blive det helt store triumftog mod titlen for Alonso.

Han er 24 point foran Räikkönen og yderligere fem foran verdensmester Michael Schumacher, der slet ikke kunne finde farten på Silverstone. Sidste års vinder på den traditionsrige engelske bane begynder helt nede som nummer ni i sin berømte Ferrari.

dan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen