Cykling: Italiener udnyttede dramatisk massestyrt

Fassa Bortolos Lorenzo Bernucci vandt torsdag den sjette etape af Tour de France takket være en anelse dygtighed og en hel masse svineheld.

Italieneren havde i slutfasen sammen med T-Mobiles Aleksander Vinokourov netop fanget udbryderen Christophe Mengin knap en kilometer før målstregen, da selvsamme Mengin styrtede i det allersidste sving inden opløbet.

Vinokourov, der lå efter Mengin, måtte bremse op, og to sekunder derefter styrtede det mest af det jagtende felt over Mengin og hans cykel.

Lorenzo Bernucci, der pænt smuttede forbi dramatikken, fik dermed hele opløbsstrækningen foræret, og han kunne hæve armene i jubel mange meter inden målstregen, mens de øvrige ryttere fik rejst sig fra massestyrtet.

Riis advarede sine folk mod slutningen

Den dramatiske afslutning på sjette etape i Tour de France fik ikke konsekvenser for Team CSC. Bjarne Riis nåede nemlig at advare sine folk mod afslutningen på de regnvåde gader i østfranske Nancy.

- De havde fået besked på at holde sig væk. Jeg var godt klar over, at der ikke skulle så meget til, før de ville ryge ned, sagde Bjarne Riis i døren af CSC-bussen.

Det faktum, at ingen CSC'ere blev fanget i styrtet - forårsaget af en dybt ulykkelig Christophe Mengin fra FDJeux-mandskabet - betød, at Bjarne Riis igen kunne glæde sig over en relativt rolig etape for det danske hold.

- Det hele forløb ok. Vi forsøgte at komme med i starten i de udbrud, der blev prøvet, men da vi ikke kom med det, var det bare at sidde med, sagde Bjarne Riis.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen