Motorsport: Jason Watt har travlt

Den danske stjernekører afviser, at karrieren er i fare.

Jason Watt har altid haft travlt. I januar står racerbilerne i garage, men alligevel skal den danske stjernekører netop nu havde mere fart på end nogensinde.

Godt 14 dage har Jason Watt til at skaffe de nødvendige sponsorer, hvis hans karriere ikke skal gå i stå og efterlade ham med en tom 2005-kalender. DTC-teamet Volvo Motorsport står klar med et sæde i den danske standardsvognsserie, men Watt kan kun sætte sig i bilen, hvis han møder op med nogle penge.

»Det holder hårdt,« erkender Jason Watt.

For en måned fastslog Watt og Volvo Motorsport, at tiden var knap. Watt er kommet for sent i gang med at finde sponsorer, og nu er han for alvor presset. De fleste firmaer har for længst lagt deres budgetter for 2005, så opgaven er ikke nem.

»Rebet er ved at stramme sig. Vi arbejder på højtryk, men er ikke kommet nærmere i den seneste måned. Nu har vi i de kommende dage en række møder med potentielle sponsorer. Jason kommer ikke til at køre for os, hvis det slår fejl,« fastslår teamchef i Volvo Motorsport, Kent Bo Steffensen.

Også han er presset, fordi der rent faktisk står en kører og tripper for at få det sæde, som er reserveret til Jason Watt. Det er svenskeren Pontus Mörth, der kørte i bilen i fjor og allerede har fundet de nødvendige penge.

»Rent kørermæssigt er der ikke den store forskel på Jason og Pontus. Men Jason er klart bedre for os i forhold til eksponering i pressen. Derfor vil vi strække os langt for at få ham ind i vores team,« forklarer Kent Bo Steffensen.

Volvo Motorsport er Jason Watts eneste mulighed for at komme med i DTC-feltet. Hans hidtidige arbejdsgiver, Peugeot Motorsport, har droslet ned, og derfor blev der ikke kontrakt til hverken Watt eller Jan Magnussen.

Hvad skal der ske med din karriere, hvis det kikser med Volvo?

»Det aner jeg ikke. Det har jeg ærlig talt ikke tænkt over. Men så må jeg vel kigge udenfor landets grænser, men jeg erkender gerne, at jeg har ikke noget konkret overhovedet. Men jeg vil ikke høre tale om, at min karriere slutter, hvis jeg ikke får sædet hos Volvo. Man kan godt være væk fra sporten i en sæson, og så komme tilbage,« lyder den optimistiske vurdering fra Jason Watt.

I de disse dage kimer han alle sin kontakter ned for at skabe dialog med Volvo Motorsport. I august var den 34-årige racerkører i mediernes negative søgelys efter en trafikforseelse, der endte i retten.

»Den sag er slet ikke et problem i sponsorjagten. Hverken jeg eller Kent Bo Steffensen har fået et eneste spørgsmål i den retning fra de potentielle sponsorer. Så det er ikke derfor, at det netop nu er vanskeligt at finde de nødvendige penge. Det er akkurat lige så svært i dag, som da jeg for tre år siden skulle sælge mig selv. Og da var jeg trods alt forsvarende DTC-mester,« påpeger Jason Watt.

dan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen