Fodbold: Everton leger med

Thomas Gravesen i særklasse i ny Everton-sejr.

Chelsea, Arsenal, Manchester United og Liverpool.

Ingen ville have tvivlet, hvis man før sæsonstarten udpegede dén top-kvartet i Premier League ved juletid. Fejlen i remsen er blot den, at den skulle have sluttet "..og et hold fra Liverpool".

For Everton - de blå opkomlinge fra Merseyside - skal tilsyneladende tages alvorligt som tophold. Thomas Gravesen og co. har taget permanent ophold i toppen, og søndag blev der så skabt et anseeligt hul fra top-kvartetten og ned til femtepladsen.

For Chelsea, Arsenal og Manchester United blev det en dag på autopilot. Ingen af holdene imponerede, men det var heller ikke nødvendigt i hjemmessejrene over Aston Villa, Fulham og Bolton.

Mest sved på panden var der i slutminutterne på Stamford Bridge, hvor det dog primært var et par store redninger fra Aston Villa-keeperen Thomas Sørensen, der holdt lidt spænding i den ensidige 1-0 forestilling.

Danskeren var uden chance, da Gareth Barry dækkede op som en puslingespiller, så formstærke Damien Duff allerede i 1. halvleg kunne afgøre kampen.

Så måtte Everton arbejde anderledes hårdt mod uberegnelige Manchester City. Thomas Gravesen sendte efter 20 minutters spil et frispark ind i panden på Tim Cahill, og så var Everton fint i gang med det vanvittige jule- og nytårsprogram, der byder på fire kampe på ni dage.

Robbie Fowler fik udlignet før pausen, men i Thomas Gravesen har Everton en af sine vigtigste spillere. Rygterne om et januar-skifte til en større klub vil snart finde sit svar, men mon ikke man i Everton kæmper for at overtale den skaldede vejlenser til at blive.

Gravesens aktier steg, da han fikst lagde bolden hen over City-forsvaret, så Marcus Bent midt i 2. halvleg kunne skaffe endnu tre vitale point til det uventede tophold. Derudover var Gravesen kampens helt store spiller med en enorm arbejdsradius og en eminent evne til at binde Everton-spillet sammen.

Alle taler om uovervindelige Chelsea, men Everton er fremdeles blot seks point efter. Arsenal holdt trit med det nye, arbejdsivrige Chelsea-mandskab ved at besejre pauvre Fulham med 2-0.

Efterfølgende blev der på pressekonferencen igen spurgt til Chelseas forvandling og deres mange sejre, men det gad Arsenal-manager Arsene Wenger ikke bruge sin tid på.

»Jeg spurgte end ikke til Chelseas resultat, da jeg kom ind i omklædningsrummet efter kampen. Jeg interesserer mig ikke for dem, for deres resultater er ikke vigtige for mig på denne tid af sæsonen. Lad os tage emnet op igen, når vi nærmer os slutningen af ligaen,« sagde Wenger.

I Manchester United vil manager Alex Ferguson til gengæld hellere end gerne tale om Chelsea. Den snedige ræv indledte det mentale spil ved at fastslå, at London-holdet under juleprogrammet ville miste terræn i toppen, fordi manager Jose Mourinho ikke har erfaring i at dosere et fodboldhold i denne hårde tid.

Mourinho trak på skuldrene efter sit holds sejr, mens United i første omgang ikke fik indhentet noget af Chelseas forspring på ni point.

Ryan Giggs sprang rundt som på Old Trafford som en and, der netop havde overlevet årets værste krisetid. Kådt og kækt driblede United-veteranen rundt, og var den eneste oplevelse i en små-kedelig kamp.

United spillede flot i de første 45 minutter, men efter Giggs' flugtscoring lå det i luften, at Bolton efter fire nederlag i træk var pustet omkuld. På forhånd havde Bolton-manager Sam Allerdyce sendt et signal om sine defensive interesser ved end ikke at finde plads til topscorer Henrik Pedersen på bænken.

I Norwich spillede Thomas Helveg hele kampen i holdets 0-2 nederlag til Tottenham, mens Dennis Rommedahl efterhånden ligner en stamspiller hos Charlton efter endnu 90 minutter i 0-0-gabet mod Southampton.

dan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen