Doping: WADA får en lille julegave

De ansatte i WADA skal ikke kun være dygtige til at fange dopingsyndere, men også til at håndtere tal.

Som en kæmpe møllesten om halsen har det internationale antidopingagentur aldrig haft held til at få de økonomiske bidragsydere til at levere pengene til tiden.

Faktisk mangler organisationen stadig at få alle de lovede indtægter i hus fra både 2002 og 2003, og igen i år er december blevet en udstilling i dårlig samvittighed og et sidste øjebliks forsøg på at købe aflad for fortidens brøde.

Hovedrysten

Midt i al hovedrysten kan WADA dog glæde sig over, at hele 95 procent af dette års budgetterede tilskud på 110 millioner kroner er dukket op efter et stort bidrag fra USA.

»Vi er meget tilfredse med den seneste indsats, og det virker, som mekanismerne nu er ved at være på plads, så regeringerne kan få betalt til tiden. Det vil gøre WADA i stand til at leve op til forpligtelser m.h.t. dopingkontroller og forskning,« påpeger Dick Pound, WADA-præsident.

Enkelte lande er flere gange blevet kritiseret for ikke at leve op til de fine ord, som enhver statsleder ynder at slynge om sig i forbindelse med dopingdebatten.

WADA holdes oppe af regeringer og den internationale olympiske komite (IOC), der hver især betaler 50 procent af gildet. IOC-lederne har dog betinget sig, at deres tilskud først falder i takt med modpartens, så jo færre statspenge, jo færre olympiske penge.

Skarp markering

På dette punkt har kulturminister Brian Mikkelsen (K) altid markeret sig særdeles skarpt og har flere gange irettesat sine europæiske kolleger for deres sløvsind, men som nyvalgt næstformand for WADA kan han i denne omgang se både positive og negative signaler.

»Jeg hæfter mig ved, at der trods alt er kommet et større beløb ind end tidligere. Samtidig må jeg dog konstatere, at det er afgørende for WADA's legitimitet, at finansieringen er 100 procent på plads, så derfor må vi sikre os, at arbejdet med at fastholde kursen bliver fortsat.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen