Håndbold: Succes skal forsvares hjem

Kun to mindre overraskelser i Torben Winthers VM-trup.

En tv-grafik til en håndboldkamp fortæller altid, hvordan holdene stiller op i angrebet. For landstræner Torben Winther er forsvaret vigtigere. Og da Winther sjældent gør, som alle andre, præsenterede han i sagens natur sine 16 VM-navne på deres forsvarspositioner.

»Man vinder ikke en håndboldkamp, hvis man ikke kan dække op,« begrundede Torben Winther.

Og så fik pressens repræsentanter på Hotel Scandic i Odense ellers et deltaljeret indblik i de 16 spilleres defensive roller. Så ved alle, hvor eksempelvis Joachim Boldsen skal stå, hvis Danmark dækker 6:0, 5:1 eller 4:2.

Der var flere interessante håndboldfaglige betragtninger, men kødet og blodet er nu engang det mest imødesete til en landsholdsudtagelse.

Den var ventet med spænding, for på forhånd var der vel kun 12-13 af de 16 pladser, der gav sig selv.

Straks i hotellets reception fik man de første svar. Bjerringbro-målmand Michael Bruun sad med en smøg og AaBs højre back, Rune Ohm, sad ved hans side. Altså røg GOG-keeper Peter Henriksen ud i december-kulden i sidste øjeblik, mens Winther alligevel ikke turde tage til en lang krævende VM-turnering med 32-årige Morten Bjerre som eneste spiller på højre back. Så var der altså allerede fundet to svar.

Dermed manglede der kun spørgsmålet om playmakerpladsen. Joachim Boldsen og Claus Møller Jakobsen gav sig selv. Skjerns Jesper Jensen, der var med som pladsens tredjemand ved EM i januar, var et oplagt emne, men Torben Winther valgte at gardere på højre back. Samtidig blev der plads på den anden back til det 23-årige fyrtårn Lars Møller Madsen

»Med unge folk som Lars Møller Madsen og Rune Ohm kigger jeg naturligvis også lidt længere frem end bare til VM i januar. Men de er altså ikke kun med som investeringer i fremtiden. De er med, fordi de her og nu kan bidrage med noget til vores hold,« understregede den afslappede og forventningsfulde landstræner.

Uden de store ord

Vel var Winther forventningsfuld, men han er ikke typen, der slynger om sig med store ord om målsætninger. "Winther: Vi vinder VM", bliver aldrig en avisrubrik.

»Vi kunne godt tænke os, at vi kom til at klare os godt,« sagde Winther, da det uundgåelige spørgsmål blev stillet.

Så måtte der spørges anderledes.

Hvor står I i forhold til holdet, der vandt EM-bronze for 11 måneder siden?

»En del af spillerne har fået mere ansvar på deres klubhold. Mine 16 VM-spillere kommer alle fra klubber, der har et meget højt niveau. Mange af dem har afgørende roller på hold, der ikke bare spiller med i Champions League, men også er blandt favoritterne til at vinde turneringen. De spiller med i de hårdeste klubkampe, der overhovedet findes, så jeg vil mene, at vi står helt godt,« sagde Torben Winther.

Det blev aldrig et tema på tirsdagens pressemøde, men alle de fremmødte ved, at Danmark kan blive verdensmester i Tunesien. Som altid er der imidlertid otte-ni andre hold, der også kan tillade sig at være blandt bejlerne. Bredden i herrernes landsholdshåndbold er enorm.

»Vi har vist noget af det bedste herrehåndbold i de seneste to-tre år, og vi kan ikke benægte, at vi er en af favoritterne ved VM. Det ser også positivt ud med fremtiden, for vi er ikke noget gammelt hold, så vi kan holde sammen i nogle år og sikkert blive endnu bedre,« sagde stregspilleren Michael V. Knudsen.

Som en af verdens bedste stregspillere var den kommende Flensburg-spiller en stensikkert navn på den eftertragtede liste, hvorimod de store tabere blev Jesper Jensen, Kristian Gjessing og Peter Henriksen.

dan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen