Håndbold: Ingen garanti fra Pytlick

Klubhåndbolden lokker, men landstræneren har stadig noget at give til det danske landshold.

Kontrakten løber til efter OL i 2008. Men det er ikke sikkert, at Jan Pytlick bliver perioden ud.

Den succesrige kvindelandstræner igennem de seneste 6½ år udsteder ingen garantier.

Måske er han væk om et, to eller først om fire år, når Beijing-legene er overstået.

»Vi er netop begyndt på en ny proces, og jeg stopper i det øjeblik, at jeg ikke kan mærke nogen fremgang i dét arbejde. Det ligger helt fast. Jeg klamrer mig ikke til dette job,« siger Jan Pytlick.

Hans blik er allerede rettet frem mod 2008, men ret beset ser han kun sig selv som landstræner frem til hver eneste af de fire slutrunder op til OL.

»Jeg kan jo ikke bare sige, at resultaterne frem mod OL er ligegyldige, fordi jeg personligt sigter på Beijing. Jeg bliver målt og vejet efter hver slutrunde, så længere ser jeg egentlig ikke mit landstrænerjob,« forklarer landstræneren.

Et varmt navn

Efter sit andet OL-guld i Athen er den 37-årige træners navn mere varmt end nogensinde.

Og med den økonomiske udvikling i dansk ligahåndbold ville han uden tvivl kunne hæve en væsentlig større løncheck, end den Dansk Håndbold Forbund hver måned sender til Thurø.

Med to gange OL-guld, EM-guld og EM-sølv har han i sin regeringstid så rigeligt fået opfyldt sine sportslige ambitioner. I den situation ville mange trænere sige farvel og tak, og vende tilbage til den indbringende klubhåndbold.

»Det frister mig også meget. Jeg kunne sikkert udvikle mig bedre som håndboldtræner, hvis jeg skiftede til en klub. Det ville uden tvivl skærpe min faglighed.

Men i DHF-systemet har jeg lige nu alle muligheder for udvikle mig som menneske, og det vægter jeg højere i mit liv lige nu. Desuden regner jeg med at være håndboldtræner i mange år fremover, så der er ingen grund til at stresse,« siger Jan Pytlick.

dan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen