Tipslov: Nye trusler fra DBU

Kulturminister Brian Mikkelsen giver ikke et DBU-brud med Danmarks Idræts-Forbund mange måneders levetid

Nye trusler fra DBU om at melde sig ud af Danmarks Idræts-Forbund (DIF) i protest over formand Kai Holms rolle i den nye tipslov får ikke sympati fra kulturminister Brian Mikkelsen (K).

»Det projekt giver jeg ikke mange måneders levetid.«

Reaktionen fra idrættens minister kom efter et indlæg fra DBU-formanden Allan Hansen på lørdagens årsmøde i DIF. Som flertallet i forsamlingen tolkede Brian Mikkelsen udtalelserne fra fodboldens førstemand som en trussel om en udmeldelse.

»Vi har i DBU hidtil haft den opfattelse, at dansk idræt skal stå sammen, men vi er kommet i tvivl om, hvorvidt dansk idræt vil stå sammen med os. Jeg lægger ikke skjul på, at jeres tilkendegivelser vil blive afgørende for vores fremtidige forhold til DIF,« fastslog Allan Hansen i sin opfordring til de øvrige specialforbund.

Den bombastiske udmelding undrede Brian Mikkelsen.

»Jeg vil beklage det meget, hvis DBU træder ud. DBU hører hjemme i DIF, og det er meget svært at stå alene i idrættens verden,« sagde ministeren og tilføjede, at fodboldens mulige enegang ville tvinge ham til at drage politiske og økonomiske konsekvenser.

DBUs harme over DIF skyldes Kai Holms håndtering af den nye tipslov, der koster DBU et årligt tilskud på fem mio. kr.

»Vi er stærkt utilfredse med forløbet, og argumentet med, at det er den "bedst mulige løsning" i forhold til, hvad der var politisk muligt, køber vi ikke,« fastslog Allan Hansen.

Kai Holm erkendte, at DBU blev ramt på økonomien.

»Men den nye tipslov er en fordel for 54 ud af 55 forbund, og DBU står eksempelvis stadig bedre sammenlignet med fodboldforbundene i Sverige og Norge. DBU er et lokomotiv i DIF, som vi gerne ser i forsamlingen, men vi må tage hensyn til alle,« sagde Kai Holm.

DIF-formanden og Brian Mikkelsen kritiserede DBU for at tage børne- og ungdomsarbejdet som gidsel på grund af nedskæringen i tilskuddet.

»Det er ikke os, men DBU selv, der bestemmer, hvordan pengene skal fordeles,« fastslog Kai Holm.

Den tavse opbakning

DBUs skarpe angreb kom bag på Brian Mikkelsen, og kulturministeren lod skinne igennem, at han tidligere havde advaret fodbolden om at føre truslen om enegang ud i livet.

»Jeg har gjort mit til, at DBU ikke skulle blive hårdt ramt, og når man ser på nettobeløbet, kan det faktisk ende med at blive en bedre aftale for DBU,« siger Brian Mikkelsen.

Kun Thomas Bach fra Dansk Arbejder Idrætsforbund bakkede fra talerstolen DBU-formanden op i sin kritik af Kai Holm.

»Jeg er da skuffet over, at der ikke var flere tilkendegivelser, men jeg har fået en del i korridoren. Det opfatter jeg som den tavse opbakning,« sagde Allan Hansen, der senere på dagen modererede sine udtalelser.

Han kaldte det for en stramning, at hans indlæg blev opfattet som en trussel om at melde sig ud, men erkendte, at det var en holdning, der florerer i DBU-bestyrelsen.

»Vi snakker om, hvorvidt vi skal være aktiv eller passiv medlem af DIF. Føler vi, at vi ikke er et ligeværdigt medlem af DIF, er der ingen grund til at lægge så meget arbejde i det,« sagde Allan Hansen, der skal drøfte unionens fremtidige forhold til DIF på det næste bestyrelsesmøde i juni.

DBU og Dansk Tipstjeneste har allerede indledt drøftelserne om en mulig kommerciel aftale.

»Hvis det skal ske på bekostning af andre aftaler med eksempelvis Arla og SAS, skal en sådan aftale være på et meget stort beløb,« sagde Allan Hansen.

Som næstformand i Dansk Tipstjeneste er Kai Holm indstillet på at arbejde for at sikre fodbolden en attraktiv aftale. For ham vil det optimale være, at tipstjenesten bliver hovedsponsor for DBU og dansk fodbold.

jan.jensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen