Fodbold: EM-vært i krise

Millionindtægterne fra EM-slutrunden 2004 i Portugal vil falde på et tørt sted med klubfodbolden i alvorlig økonomisk krise. Underskuddet i den portugisiske liga er på 450 mio. kr. om året

Ifølge en ny rapport fra et internationalt konsulentfirma kan de 18 klubber i den bedste portugisiske liga slet ikke få økonomien til at hænge sammen, så indtægterne kan matche udgifterne.

Ifølge klubbernes seneste regnskaber er der et stort gab på 450 mio. kr. mellem indtægterne på 1,7 mia. kr og udgifterne på 2,15 mia. kr. Den største udgiftspost er ikke uventet lønomkostninger på godt en mia. kr.

»Med undtagelse af to-tre klubber, ser det meget sort ud med underskud hos alle øvrige,« siger ligapræsidenten Valentin Loureiro, mens landets sportsminister, Herminio Loureiro, har planlagt et krisemøde for at diskutere situationen.

En del af krisen skyldes nedgangen i tilskuertal til under 7000 tilskuere i gennemsnit pr. kamp. Mens FC Porto har indtægter på 380 mio. kr., må Gil Vicente nøjes med sølle 15 mio. kr. om året.

En halv snes af klubberne i ligaen kan se frem til at tage nye kampbaner i brug efter EM-slutrunden, der har krævet stadionbyggerier for sammenlagt tre mia. kr.

Disse omkostninger er dog finansieret og garanteret af den portugisiske regering, mens indtægterne fra EM-slutrunden deles mellem arrangørlandets fodboldforbund, UEFA og de øvrige 15 gæstende nationer.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen