Nye kvalifikationsturneringer til British Open i 2004, men ikke for kvinder

Som noget nyt vil der fra næste sæson blive afholdt fem internationale kvalifikationsturneringer til British Open. The Royal and Ancient Golf Club har besluttet at holde de fem nye turneringer for at give flere spillere muligheden for at komme ind i verdens ældste golfturnering.

Der vil være 36 pladser at spille om i de nye kvalifikationsturneringer og de vil træde direkte ind i hovedturneringen sammen med de cirka 96 øvrige spillere der af den ene eller den anden vej er kvalificeret til British Open.

Felterne i turneringerne vil være på maksimalt 120 spillere per turnering, og man kan komme ind i turneringen hvis man figurerer med point på World Ranking. Skulle der være mere end 120 tilmeldte til den enkelte turnering rankes man efter flest point.

Turneringerne holdes på fem forskellige kontinenter, men det er frit for spillerne at melde sig til en hvilken som helst af turneringerne uanset om man spiller på den tilhørende nationale Tour.

Der spilles 36 hullers slagspilskvalifikation på følgende datoer og baner.

24. februar på Kingston Heath Golf i Australien

28. juni på Sunningdale Golf Club i England

28. juni på Congressional Country Club i USA

? på Saujana Golf & Country Club I Kuala Lumpur, Malaysia

? I Sydafrika, banen er endnu ikke fundet

Ud over disse turneringer spilles stadig de seksten traditionelle regionale kvalifikationsturneringer i England og Irland.

British Open i 2004 skal spilles på Royal Troon fra d. 15. - 18. juli

Men en ting slog R&A sekretær Peter Dawson fast, der kommer ingen kvinder med i British Open foreløbig. Man skal aldrig sige aldrig, men lige i øjeblikket og heller ikke inden for den nærmeste tidshorisont har vi planer om at lade kvinder deltage i British Open, var ordene fra Dawson.

Det er selvfølgelig Annika Sörenstams deltagelse i næste måneds Colonial Open der har rejst spørgsmålet om kvinder i British Open, men uanset hvordan svenskeren klarer sig i dysten mod de mandlige kolleger på PGA Touren, har man altså ingen planer om at lukke kvinder ind. I øvrigt findes der British Open for kvinder, Weetabix Women's British Open spilles fra d. 31. juli på Royal Lytham & St. Annes GC.

I år spilles British Open på Royal St. Georges, en klub der som Augusta ikke har kvindelige medlemmer. Man er dog ikke afvisende over for at optage medlemmer i klubben og formanden David Bonsall har opfordret kvindelige spillere ved flere lejligheder at blive medlemmer, men der har ingen interesse været.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen