Ishockey: Rolig start af de store

Sverige anført af Peter Forsberg stiller med et meget stærkt hold ved dette VM, men trods to sejre mangler holdet stadig at få rusten banket af

Tampere

Ingen højere og ingen ved siden af.

Med sejren på 5-2 over USA kan de danske spillere tre dage inde i A-VM stadig prale af at have præsteret den suverænt største sensation i en turnering, der ellers mest har udmærket sig ved at være blottet for overraskelser.

I noget nær stærkeste opstilling har de øvrige forhåndsfavoritter ikke misbrugt muligheden for at understrege afstanden mellem de allerbedste og de knapt så gode nationer, og billedet af manglende udfordring fra de nedre trin bliver ikke mindre sløret af det faktum, at amerikanernes totale nedsmeltning med to nederlag i lige så mange kampe mod europæiske outsidere aldrig ville være sket, hvis USA ikke nedprioriterer verdensmesterskaberne i forhold til den nationale liga og derfor kun kan stille med en middelmådig trup.

Efter for de flestes vedkommende to spillerunder har ingen de af andre gamle stormagter sat point til. Især spillerne hos Canada og Finland har virket målrettede og yderst motiverede, mens svenskerne mest af alt bare glæder sig over at have fået overstået to opgør uden skrammer.

Parade af stjerner

Trods en sand parade af stjerner med Peter Forsberg over dem alle har Sverige endnu ikke fået banket rusten af og måtte vente til fem minutter før tid for at få den afgørende scoring til 2-1 mod Hviderusland, der ved vinter-OL 2002 sørgede for et sportsligt jordskælv ved at sende netop skandinaverne ud med 4-3 i kvartfinalen.

Derfor var selve sejren da også langt det vigtigste for svenskerne, der indtil videre har tid nok til at få slået vingerne ud.

Med 9-3 og 10-1 mod henholdsvis Ukraine og Japan er slovakkerne derimod allerede lettet, men resultaterne er snarere et udtryk for manglende klasse hos de førstnævnte end skræmmende styrke hos de forsvarende mestre, der med Tyskland som sidste puljemodstander ikke just er blevet overbebyrdede.

Slutcifre i den afdeling vil med sikkerhed få debatten om antallet af nationer i A-VM til igen at blusse op, men indtil videre holder det internationale ishockeyforbund fast i at invitere 16 lande for på den måde at sikre størst mulig sportslig udbredelse.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen