Fred Couples vandt Shell Houston Open

En af de populæreste spillere i USA, og blandt mange andre golfinteresserede i hele verden er Fred Couples. I de senere år har Fred Couples dog kun været en del af feltet og sjældent blandt favoritterne i en turnering. Der har været familieproblemer, der har været en drilsk ryg, og så har der selvfølgelig været Tiger Woods og de andre unge nye stjerner.

Men hvis Fred Couples har været lidt ude i periferien af hukommelsen hos nogle, bragte han sig søndag eftermiddag igen ind i hjerterne hos alle der kan lide at se et ubesværet sving og en ukompliceret stjerne tulle rundt med en afslappet attitude i en af de store turneringer på den amerikanske Tour.

Fem år skulle der gå inden det igen lykkedes for "Boom Boom" at vinde en afdeling af PGA Touren, og da den kom i hus på 18. hul i Shell Houston Open viste Fred Couples at han trods alt har været påvirket af den modgang han har haft siden sejren i The Memorial i 1998. Da den kendte amerikanske golfkommentator Pete Kostes ville interviewe Couples om sejren direkte efter det sidste putt, brød Fred Couples ud i gråd, og smuttede i hast i ly i scoreteltet indtil han havde fået fordøjet sejren.

Selve afslutningen af Houston Open blev mere spændende en sejrsmargenen på fire slag antyder. Couples lavede sin fejl på syvende hul, nøjagtig som han havde gjort i tredje runde. Andetslaget røg i vandet og en dobbeltbogey sendte for en tid Couples ud af førerpositionen. Men Fred Couples fik overstået krisen og med sikre drives og de velkendte afslappede jernslag fik han igen kontakt med Mark Calcavecchia og Stuart Appleby.

Hank Kuehne synes de dog ikke at kunne stoppe og selv de der havde sympati for enten "Freddi" eller "Calc" kunne sagtens unde den 28 årige tidlige US Amateur ´Champion at vinde. Kuehne er ikke medlem af PGA Touren, men efter hans sponsorinvitation i BellSouth Classic hvor han sluttede i top ti (delt nummer tre), var han automatisk inde i turneringen, og det så han ud til endnu en gang at udnytte. Men det som mange vil betragte som en fejl, kostede formentlig Kuehne sejren. Inden sidste hul var Hank Kuehne et slag foran de tre forfølgere Couples, Appleby og Calcavecchia. Kuehne der havde slået sine velkendte lange drives perfekt i fairway hele dagen valgte også dette våben på teestedet til dette sidste drive. Med vand langs hele venstre side af hullet, gik det galt for Kuehne der for første gang den dag missede et drive. Det kostede et drop og en efterfølgende bogey, og i sidste ende måske sejren. Men som Kuehne sagde efter turneringen, det var bare et dårligt slag, og ikke en fejlvurdering, befriende at høre for os der godt kan lide aggressivt spil.

Birdies fra Couples på 14. - 15. -16. hul satte trumf på, og da Appleby ikke formåede at score de nødvendige birdies, og Mark Calcavecchia på 17. hul, måtte stå i vand til knæene for at slå sit tredjeslag, der lå lige i hazardkanten, var 87 turneringer uden en sejr, endt med endnu en populær sejr til Fred Couples, og så i hans anden hjemby Houston hvor han gik på universitetet, noget som amerikanerne lægger meget i.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen