Ishockey: Målet er nået

Trods 1-6 mod Rusland er Danmark sikker på at bevare pladsen i A-gruppen

Tampere

Hertil og ikke længere.

I hvert fald indtil videre.

For godt nok løb Danmark i aftes ind i en ubehagelig knuser på 1-6 til Rusland i den anden optræden ved A-VM i ishockey og kom dermed lidt ned på jorden igen, men smerten ved nederlaget blev så rigeligt overskygget af det faktum, at billetten til næste års VM-slutrunde helt sensationelt allerede var booket ved kampens begyndelse.

Lørdagens sensationelle sejr mod USA viste sig at være lige præcis nok til at klemme sig ind på en af de tre bedste pladser i gruppen, da amerikanerne fulgte ydmygelsen op ved at tabe 0-1 til Schweiz.

Selv ikke med en i øvrigt noget usandsynlig gevinst mod Rusland i den sidste puljekamp kan USA indhente Danmark, da det indbyrdes opgør er afgørende ved pointlighed, og landstræner Mikael Lundström var da også tydeligvis meget lettet.

»Schweiz reddede vores dag, men bagefter var det lidt svært at koncentrere os om selve kampen. Vi var jo blevet forstyrret på en positiv måde,« indrømmede Mikael Lundström efter kampen.

Jubel før kampen

Realiteterne havde udløst vilde jubelscener i omklædningsrummet, hvor holdet var ved at gøre klar til sin egen kamp. Spillerne havde hoppet og danset rundt i glæde over visheden om, at de i stedet for at skulle kæmpe for at undgå degradering til den næstbedste række i nedrykningsspillet nu kan spille uden nerver og forventningspres.

Det helt store mål for turneringen er nået på mindre end to dage, og i stedet som forventet at være det store slag om tredjepladsen kommer tirsdagens møde med Schweiz nu udelukkende til at handle om, hvem af de to hold der skal have point med over i mellemrundespillet.

Her er gevinsten en plads i kvartfinalen, og modstanderne fra gruppe bliver Sverige, Canada og enten Letland eller Hviderusland, og især en dyst med det blåhvide broderfolk kan få julelyset frem i øjnene hos de otte danske spillere, der tjener det daglige brød på den anden side af Øresund.

»Vi har mødt de store drenge i dag, og nu får vi dem endnu større. Vi har lært meget af i dag, og hvis Sverige eller Canada scorer to-tre mål hurtigt, så lukker vi af og lader dem ikke score flere,« fastslår Modo-spilleren Jesper Damgaard.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen