Ishockey: Sensationel dansk sejr over USA

Danmark er ovenpå, og USA er rystet. En sejr på 5-2 over USA i Danmarks første kamp nogensinde ved A-VM sender 22 danske ishockeyspillere i himmerige, mens mange millioner amerikanske ishockeyfans formentlig har fået morgen-burgeren galt i halsen i morges.

Kim Staal scorede to, og Bo Nordby, Jesper Damgaard og Ronny Larsen hver et mål, som de aldrig nogensinde glemmer, og sørgede sammen med en disciplineret, koncentreret og afsindigt effektiv indsats for en dansk sejr, der betyder, at spillerne allerede nu kan rejse hjem fra VM med et smil om munden.

Danmark var presset, men holdt stand takket været superredninger af Peter Hirsch, der plukkede alt ned og nærmest lignede Peter Schmeichel, da Danmark vandt EM-finalen i fodbold i 1992.

Kampen vil senere blive husket som turneringens sensation. De bliver ikke større, og de rundt regnet 500 danskere i hallen sad og turde ikke knibe sig i armen af frygt for at vågne. Men den var god nok, og de havde fuld ret til at synge "vi ligger nummer et", for det gør Danmark, indtil Rusland og Schweiz har mødt hinanden senere i dag.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen