Håndbold: Dalmoses genistreg

Ikast-GOG 31-26

Et snedigt træk fra træner Christian Dalmose fik afgørende betydning og var en væsentlig årsag til Ikasts 31-26 sejr over GOG i håndboldkvindernes første semifinale.

Dalmose valgte meget overraskende at lade den glimrende målvogter Jenny Holmgren udskifte med Karin Mortensen i pausen, men skiftet viste sig som en fremragende ide.

»Det var lidt frækt efter Jennys gode spil. Men der skulle noget ekstraordinært til at knække GOG, og det skulle komme fra Karin. Det var meget imponerende, at hun i den grad kom ind og pillede pynten af dem i 2. halvleg,« sagde Christian Dalmose efter kampen.

Udstråling til forskel

I indledningen virkede GOG'erne ellers bedst indstillet. Tempoet i både det fynske forsvar- og angrebsspil var betydeligt højere, men frem for alt var der udstrålingen til forskel. Ikast-spillerne virkede tunge på fødderne og trætte i mælet, og at der skulle gå 20 minutter, før Christian Dalmose første gang gestikulerede til publikum for at skabe pres på dommerne, var et meget godt tegn på en tam indledning fra hjemmeholdet.

Dalmose var utilfreds med GOGs angrebsspil, som han mente gik for langsomt og konstant bevægede sig på grænsen af passivt spil. Ganske rigtigt sprintede GOG'erne ikke ligefrem rundt i deres grundspil, men når først systemerne var sat i gang, gik det stærkt.

Det gav flere gode fløjmål fra Monique Feijen og Saskia Mulder, der profiterede af Ikast-spillernes store respekt for Olga Assink på stregen. Hun har ganske vist spillet skuffende i flere måneder, men alligevel valgte Ikast-forsvaret at lukke helt sammen omkring hende.

Samme medicin smagte Ikast i den anden ende af banen. GOG'erne passede godt på Tonje Kjærgaard på stregen, men det gav plads til Grit Jurack, der i modsætning til de seneste kampe, modtog bolden i fart og derfor kunne udnytte sin imponerende fysik til i alt otte scoringer.

Skuffende indledning

Holdene fulgtes scoringsmæssigt pænt ad i 1. halvleg, der efter en voldsom indledning med 17 scoringer på 12 minutter faldt lidt mere til ro. Det skyldtes ikke mindst, at de to foretrukne målvogtere, Ikasts Karin Mortensen og GOGs Mette Iversen, samtidig blev pillet ud efter en skuffende indledning.

Afløserne, Jenny Holmgren og Gitte Sunesen, var omvendt fremragende og pludselig var der også de redninger, som enhver god håndboldkamp skal indeholde.

For Holmgren var det comeback efter en lang skadespause. Hun var været en af Ikasts mange korsbåndsskadede spillere, og med hende tilbage har uldjyderne igen to klassemålmand at råde over. Trods otte redninger på et kvarter valgte Christian Dalsmose at begynde 2. halvleg med Karin Mortensen tilbage i målet.

Da tog Dalmose en stor chance, men den viste sig at være mere genial end gal. Og det var ikke blot, fordi landsholdsmålvogter Mortensen scorede på et langt udkast til 19-16. Både før og efter var hun med flere store redninger fødselshjælper til de hurtige Ikast-kontraer, der ni minutter inde i 2. halvleg ændrede pausestillingen 14-14 til jysk 21-16 føring.

Endnu et par Monique Feijen-scoringer fik GOG tilbage i kampen ved 20-22. Men derfra tog Narcisa Paunica over fra Grit Jurack og med flere sikre afslutninger fik hun genskabt forspringet og dermed givet Ikast et godt udgangspunkt før returkampen i morgen.

Netop Jurack skal Ikast være glad for at have til rådighed i Gudme. I sidste sekund lavede hun en pirouette på et straffekast. Men hun kunne ikke kontrollere sit skud, der ramte GOG-keeper Mette Iversen direkte i hovedet. Den slags skal give det røde kort og dermed karantæne i næste kamp. Men dommerne valgte ikke at reagere.

dan.philipsen@jp.dk

Den anden semifinale mellem Slagelse og Viborg begyndte efter redaktionens slutning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen