Fodbold: Ferguson er skurken

Mens David Beckham er tavs, beskyldes manager Alex Ferguson for at holde stjernespilleren uden for på grund af rygterne om et skifte til Real Madrid

Scenen med David Beckham på reservebænken mod Real Madrid var som skabt til at forstærke rygtedannelsen om United-stjernens eventuelle skifte til netop Real Madrid.

Dagen derpå efter Manchester Uniteds exit og Real Madrids adgang til semifinalen mod Juventus med sammenlagt 6-5 gøres manager Alex Ferguson ubetinget til skurken i den britiske presse.

»Beckham begyndte kampen på bænken, fordi Ole Gunnar Solskjær er fantastisk stærkt spillende for tiden,« lød den officielle kommentar fra manager Ferguson, der fik en del engelske reportere til at vende øjnene mod himlen.

Rygter om nye sammenstød forud for kampen mellem Ferguson og David Beckham bringes til torvs, mens de fleste dog spekulerer i et forestående klubskifte, hvor Manchester United angiveligt skulle forlange 480 mio. kr. mod et spansk bud på 250 mio. kr.

Men også italienske Inter, der skal møde AC Milan i semifinalen, meldes stærkt interesseret i at give Manchester United et bud på Beckham, hvis svar til medierne efter de to mål på mindre end en halv times spil lød:

»Jeg beklager - jeg har ikke tilladelse til at udtale mig.«

Men medierne hæftede sig ikke desto mindre en del ved symbolikken og kropssproget, da Beckham efter 4-3 sejren trak den røde United-trøje over hovedet og forlod Old Traffords grønsvær med Zinedine Zidanes sorte trøje med nummer fem på ryggen.

»Goodbye Manchester United. Hello Real Madrid.«

Neutral attitude

Real-træner Vicente del Bosque blev naturligvis bedt om at kommentere rygterne omkring Beckham, men fandt ikke anledning til at fravige sin sædvanlige meget neutrale attitude.

»Det er op til Sir Alex, hvem han vil have i startopstillingen. Han må have troet, at de andre kunne gøre det bedre på dagen.«

Med sin første tre mål på tre chancer i samme Champions League-kamp for Real Madrid lovprises Ronaldo over hele Europa, ikke mindst af træner og holdkammerater.

»Det var Ronaldos kamp. Vort hold skabte tre chancer til ham, og han scorede på dem alle,« sagde del Bosque og blev bakket op af Steve McManaman:

»Vi har slet ikke set det bedste fra Ronaldo endnu. Han fik en skæv sæsonstart på grund af en skadepause, men nu er han ved at være i den fornødne kamptræning,« sagde englænderen, der lavede et stort arbejde på midtbanen.

Da AC Milan spillede sig i semifinalen mod Inter med en 3-2 sejr over Ajax, var det Jon Dahl Tomasson, der blev noteret for at skubbe bolden de sidste centimeter over stregen efter Filippo Inzaghis forsøg.

»Selv om vi to gange har slået Inter i denne sæsons serie A, er det noget helt andet at skulle møde dem i Champions League,« sagde Filippo Inzaghi.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen