Håndbold: Kolding kollapsede i Champions-opgør mod Magdeburg

Magdeb.-Kold. 29-19

Det var uden tvivl ikke bevidst.

Men de små 5000 danskere, der har løst billet til næste søndags returkamp i Champions League-semifinalen i Århus Arena fik lørdag eftermiddag ødelagt deres forventninger til en festlig søndag i Århus ganske eftertrykkeligt.

Og så endda af værterne selv!

Kolding IF's herrer begik nemlig stort set alle de fejl, det er muligt at begå på udebane i en Europa Cup-kamp, da holdet blev sendt hjem fra Bördelandhalle af SC Magdeburg med en regulær øretæve på ti mål i de to klubbers første møde.

Foran små 7000 tilskuere brændte KIF oplagte chancer i hobetal, havde en enorm fejlprocent med afleveringer lagt lige i hænderne på modstanderne, undlod mod slutningen at kæmpe for hver eneste lille mulighed og lod sig i stedet gå på af en håndfuld fortvivlende kendelser fra de ellers udmærkede ukrainske dommere.

Og for første gang i denne sæson så man tilmed opløsningstendenser og modløshed i Koldings ellers så stærke kollektiv, og nederlaget på 19-29 blev derfor unødvendigt stort.

På forhånd lå Koldings forventninger om et godt udgangspunkt - et nederlag på 3-4 mål - til returkampen i at knække Magdeburgs fysisk stærke forsvar med en stribe kontrascoringer.

Men den idé faldt hurtigt til jorden. Blot en enkelt gang scorede de danske mestre på kontra i første halvleg, men smed til gengæld fem oplagte muligheder væk. Ofte med en konsekvent straf i den anden ende af banen til følge. I anden halvleg indløste Boris Schnuchel tre yderligere kontrabilletter, men alt for sent til at være mere end kosmetik.

Et andet nøglepunkt for koldingenserne var at stække de tyske mestres to verdensklassebacks, jugoslaven Nenad Perunicic i venstre side og islandske Olafur Stefansson i højre, men det kiksede også totalt.

Målmand var bedst

Tilsammen stod de to spillere for 17 af de østtyske mål, selvom Kolding i målmand Frederik Ohlander havde sin bedste spiller. Også stregspilleren Pelle Linders ydede en brav indsats, mens Patrick Westerholm efter en svag første halvleg spillede sig op som eneste skudtrussel.

Angrebsmæssigt fik Kolding aldrig tempo nok på spillet til at flytte de tunge i Magdeburgs stærke 6-0 forsvar og mod slutningen grænsede Koldings forsøg sig til det pinlige i håbet om med enkeltmandspræstationer at komme hele vejen igennem til netmaskerne bag en stærk Christian Gaudin i målet.

Med to scoringer i træk fra højre fløj holdt Bilal Suman dog Kolding pænt inde i kampen til 6-8 efter 20 minutter, men derfra knækkede filmen. Den bosniske højre fløj havde en sjældent skuffende dag, der resulterede i to brændte straffekast og tre håbløst misbrugte kontrachancer helt alene med målmanden.

Samme Suman fik ved 6-8 kampens første udvisning, og derfra blev det 11-6 til hjemmeholdet, som efter en nervøs start spillede sig op til en meget solid indsats. Også stortalentet Lasse Boesen på venstre back havde tilsyneladende fået skruet armene forkert på og skulle bruge syv forsøg til sit ene mål, der først faldt seks minutter før tid.

Scoringspause

Efter 13-8 ved pausen gik det stærkt, og først efter ni minutters scoringspause af det lammede Kolding-angreb fik en svag Sebastian Seifert med sin første scoring - endda på straffekast - reduceret til 9-17.

Tre mål på et minut til 12-18 bragte fornyet Kolding-håb, men efter en fornuftig Magdeburg-time out og en Kolding-udvisning fik hjemmeholdet igen justeret spillet, og i de sidste 18 minutter var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Magdeburg var ikke prangende, men Kolding gjorde det let for favoritterne, og dermed skal de omkring 4400, der efter sigende har købt billet til returopgøret i Kolding, overveje at supplere turen til Århus på søndag med et besøg i Den Gamle By.

For en Kolding-sejr på mere end ti mål over de tyske mestre og dermed sensationel finaledeltagelse i Champions League får de ikke med hjem i bagagen. Koldings Europa-eventyr er slut.

peter.elsnab@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen