Tysk fodbold: Schalke hænger på i toppen

- Hvis man vil blive i toppen, må man vinde.Sådan lød Schalke 04-træner Huub Stevens vise ord før lørdagens hjemmekamp mod de røde djævle fra Kaiserslautern. Og hans spillere fulgte det taktiske oplæg til punkt og prikke. Med en 3-0-sejr foran 60.683 entusiastiske tilskuere på et udsolgt Arena AufSchalke er de kongeblå fra Gelsenkirchen fortsat med i kampen om det tyske fodboldmesterskab.

Med sejren er Ebbe Sand og Schalke 04 stadig nummer fire med fem point færre end topholdet Bayer Leverkusen, mens de forsvarende mestre fra Bayern München holdt fast i tredjepladsen ved at slå bundproppen FC Köln med 3-0 på hjemmebane.

Bayer Leverkusen, der netop har kvalificeret sig til kvartfinalerne i Champions League, havde heller ingen problemer hjemme mod 1860 München, der løb ind i en øretæve på 0-4.

Efter en ikke særlig ophidsende første halvleg bragte Schalkes belgiske midtbanespiller Marc Wilmots hjemmeholdet foran i det sidste minut før pausen, hvor Jörg Böhme sendte et frispark i højre side ind i Kaiserslauterns straffesparkfelt. Her steg Wilmots uhindret til vejrs og scorede sit sjette sæsonmål med et flot hovedstød.

Fem minutter inde i anden halvleg havde Ebbe Sand et godt langskud fra kanten af feltet, men det fik Georg Koch i Kaiserslautern-målet pareret. 20 minutter før tid var den danske landsholdsangriber igen tæt på at score, men hans hovedstød strøg lige forbi mål.

Kort forinden havde Sand spillet Andreas Möller fri i venstre side, hvorefter den 34-årige veteran trak ind i feltet og smukt sendte bolden over i det modsatte hjørne med et følt spark.

Målet til 2-0 styrkede Schalke-spillernes tro på sejr, mens gæsterne virkede modløse. Hjemmeholdet fortsatte da også presset, og ni minutter før tid var kampens bedste spiller, Schalkes Gerald Asamoah, igen på spil på højrekanten. Med et perfekt timet indlæg fandt han nigerianske Victor Agali, der resolut satte panden på og gjorde det til slutresultatet 3-0 til Schalke 04.

Selv om Ebbe Sand ikke fortsatte sin scoringsstime, gjorde han det udmærket, og dermed burde selvtilliden være i orden inden onsdagens landskamp i Dublin mod Irland.

På det olympiske stadion i München så det længe ud som om, at Bayern München overraskende måtte afgive point til bundholdet FC Köln. Mestrene spillede sløvt i den første time, men så fik Giovane Elber prikket hul på bylden med en drøm af et mål. Syv minutter før tid scorede Hasan Salihamidzic så på straffespark, og Giovane Elber slog sejren fast med sit andet mål to minutter før slutfløjtet.

Bayer Leverkusen leverede også den ventede vare med en 4-0-sejr over 1860 München. Ulf Kirsten blev skiftet ind i anden halvleg, og han kvitterede for tilliden ved at score to mål. Dermed har Leverkusen vundet 12 af de seneste 13 kampe.

De nærmeste forfølgere fra Borussia Dortmund spiller søndag hjemme mod Energie Cottbus, mens Wolfsburg tager imod Werder Bremen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen