Fodbold: UEFA-boss advarer FIFA-boss

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund, Lennart Johansson, er fortsat på krigsstien i forhold til FIFA's præsident, Sepp Blatter. På et pressemøde i København fredag advarede han FIFA-bossen mod de planer, der går på, at UEFA's rolle i FIFA skal beskæres.

- Hvis Sepp Blatter vil skære i UEFA's repræsentation på banen og i bestyrelsen, så mener jeg, at han skal være forsigtig. Det er heldigvis tre fjerdedele af FIFA, der skal beslutte det og ikke præsidenten, siger UEFA's, chef, Lennart Johansson.

Lennart Johanssons seneste indebrændthed bygger på meldinger fra FIFA-bossen, Sepp Blatter, om, at der skal være færre europæiske hold i en VM-slutrunde, og at der skal reduceres i antallet af europæiske medlemmer iFIFA's eksekutivkomité.

Krigen mellem FIFA-chefen og UEFA's Lennart Johansson blev mere intensiv, da FIFA's marketingspartner ISL kollapsede økonomisk. Siden har Lennart Johansson råbt på åbenhed i FIFA's økonomi og har for nylig fået presset en undersøgelse igennem af FIFA's økonomi. Den skal være færdig inden 30. april, i god tid, inden Sepp Blatters præsidentpost i FIFA er på valg i slutningen af maj.

Lennart Johansson lægger ikke skjul på, hvordan han vil stemme, men han hverken kan eller vil bestemme over de øvrige UEFA-medlemmers stemme.

- Jeg vil ikke stemme på Sepp Blatter, men de enkelte UEFA-medlemmer må selv tage stilling. Til den tid har jeg fuld tillid til, at medlemmerne er blevet informeret fuldstændigt om de økonomiske forhold i FIFA, siger Lennart Johansson.

Da Lennart Johansson tabte valgkampen i FIFA til Sepp Blatter, var Camerouns Issa Hayatou en tro støtte for den 71-årige svensker, og den loyalitet vil han betale tilbage ved valgkampen.

Ekstra FIFA-kongres om økonomien

Der er ingen tvivl om, at der vil blive ført valgkamp i pressen helt frem til, at stemmesedlerne er afleveret, og Sepp Blatter kom med nye meldinger fredag, da han fortalte, at der vil være en ekstraordinær FIFA-kongres 24 timer før præsidentvalget, hvor økonomien vil blive præsenteret. Det fortæller Sepp Blatter til franske L'Equipe, og han mener, at kongressen vil vise, at de tal, han har offentliggjort, er de rigtige.

- Vi har ikke røde tal, og vi har brugt omkring 15 procent af vores indtægter fra 1998 til 2006. Alle andre tal, der er kommet frem, er selvopfundet, siger Sepp Blatter til L'Equipe.

Samtidig fortalte Sepp Blatter, at han mener, at det er en organiseret kampagne, der er i gang for at vælte ham. Der har sågar været masser af forlydender om Blatters hemmeligholdte løn, som han nu offentliggør. Den tidligere advokat i Schweiz tjener ifølge egne oplysninger omkring syv millioner kroner før skat om året for arbejdet i FIFA.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen