Cykelsport: Jalabert sat af

CSC Tiscalis franske håb, Laurent Jalabert, missede formentlig chancen for en samlet topplacering, da han lørdag eftermiddag blev sat på af på den sjette og næstsidste etape af cykelløbet Paris-Nice.

På den afsluttende stigning over de 187 km fra Saint-Raphael mod col d'Eze kunne franskmanden ikke længere hænge på, og den førende rytter, kasakheren Alexandre Vinokurov fra Telekom, udbyggede med en 11. plads på dagens etape sit forspring. Han har nu 55 sekunder ned til franskmanden Sandy Casar fra Francaise des Jeux, der overtog andenpladsen fra Laurent Jalabert, der nu er 59 sekunder efter som nummer fire.

Laurent Jalabert erkendte efterfølgende, at han gik kold på den sidste stigning.

- Benene ville ikke, og så kunne jeg se, at de andre rykkede, og jeg kunne ikke holde hjul. Der opstod hurtigt et hul, men heldigvis kom Nicki Sørensen frem og kørte mig op til en fornuftig gruppe foran. Der er ikke noget at gøre ved det, men irriterende at fire-fem sekunder bringer os ud af top tre, sagde Laurent Jalabert, som fortsat har den grønne trøje.

Jalabert kom i mål som nummer 28 - 1,35 minutter efter dagens vinder og løbets forsvarende mester, italieneren Dario Frigo fra Tacconi. Italieneren er netop kommet tilbage ovenpå en seks måneders dopingkarantæne, som han blev idømt efter sidste års Giro d'Italia, da der blev fundet forbudte præparater på hans hotelværelse.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen