Kommunen vil hjælpe foreninger med at styre pengekassen

Syv store foreninger med tilsammen over 5000 medlemmer har sagt ja til Værløse kommunes tilbud om at overtage en stor del af de administrative arbejde

Det bliver lettere at være kasserer i syv af de største idrætsforeninger i Værløse.

Som en af de første kommuner herhjemme tilbyder Værløse kommune at overtage en lang række af foreningernes administrative opgaver i et nyt fælles idrætssekretariat.

»De store foreninger klager ofte over, at det bliver stadig sværere at rekruttere frivillige ledere. Især kasserer-jobbet kan være vanskeligt at få besat på grund af de store administrative byrder, der er forbundet med sådan en opgave. Vi har derfor valgt at tilbyde foreningerne at tage toppen af det administrative arbejde,« siger fritidsinspektør Finn Andersen fra Værløse kommune.

Syv af kommunens 36 foreninger har indtil sagt ja tak til tilbuddet. Med sammenlagt 5142 medlemmer tegner foreningerne sig for over halvdelen af kommunens registrerede idrætsudøvere inden for bl.a. gymnastik, svømning, ski, tennis, badminton og fodbold.

Værløse kommune har afsat 300.000 kr. i budgettet for 2002 til projektet, men først i løbet af januar forventer Finn Andersen at have overblik over størrelsen af den reelle udgift til projektet.

Værløse kommune håber, at det nye sekretariat vil være på plads til august.

Et tilbud om hjælp

Sekretariatet skal bl.a. påtage sig opgaver som medlemsregistrering og opkrævning af kontingent samt lønudbetalinger til lønnede instruktører, men også andre opgave kan komme på tale.

Finn Andersen siger, at ordningen skal ses som et tilbud om at hjælpe. Enkelte foreninger har dog rejst spørgsmålet om, hvorfor kommunen ikke i stedet øgede det direkte tilskud til foreninger.

»Ideen er, at det skal være en aflastning for bestyrelsen og primært kassereren. Valgte vi at sende flere penge direkte ud i foreningerne, ville vi risikere, at de i stedet blev brugt til at give førsteholdstræneren en højere løn fremfor at aflaste en frivillig leder,« siger Finn Andersen.

Værløse Gymnastik- og Svømmeklub er med knap 1300 medlemmer kommunens største, og formand Peder Sundgaard ser frem til det nye samarbejde.

»Vi oplever desværre, at det bliver sværere og sværere at skaffe frivillige ledere til bestyrelsesarbejdet. Specielt kasserer-posten er meget lidt eftertragtet. Forklaringen er ret enkelt. Det kan være en omfattende opgave og stiller mange krav om kendskab til regler inden for bl.a. moms og skat. Derfor ser vi kommunens tilbud som en stor håndsrækning,« siger Peder Sundgaard.

Fælles database

Foreningernes mange data vil blive lagt ind i en fælles database, og den nyeste teknik inden for IT skal sikre, at det i fremtiden bliver lettere for foreningerne og medlemmerne at kommunikere.

Værløse Gymnastik- og Svømmeklub betaler i dag 75.000 kr. for at få løst en række af de administrative opgaver - en udgift, foreningen fremover kan øremærke til andre formål.

Derimod har Hareskov IF i første omgang takket nej til kommunens tilbud. Formand Niels Techen har svært ved at se, hvordan den fælles administration inden for vidt forskellige idrætsgrene kan fungere optimalt.

Desuden frygter han, at det vil gå ud over kontakten mellem ledelsen og medlemmerne i det daglige samtidig med, at der er stor risiko for, at der opstår misforståelser og fejl.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.