Badminton: En dansk fuser i Farum

Peter Gade måtte skuffe et talstærkt publikum, da han tabte sin kamp i tredje runde af Realkredit Danmark Open.

Der var lagt op til stor fest torsdag aften i Farum. En lang række VIP-gæster var indbudt til en aften med god mad, vin og badminton i verdensklasse. Hovedattraktionen var danske Peter Gades ottendedelsfinale imod verdensranglistens nummer 26, malaysiske Mohammed Roslin Hashim, og efter Gades flotte sejr sent i går imod den topseedede Lin Dan fra Kina, var der store forventninger til danskeren. For at undgå, at de særligt inviterede gæster og sponsorer skulle udsættes for samme timelange forsinkelser som plagede tilskuerne både onsdag og torsdag, havde man reserveret bane 3 fra kl. 19 og fremefter, for at sikre underholdning til tiden.

Stemningen forsvandt

Men desværre blev festen lidt af en fuser, og den gode stemning i salen forsvandt i takt med kræfterne hos en Peter Gade, der var tydeligt præget af et hårdt program med sin sjette kamp på tre dage.

»Jeg havde det egentligt fint inden kampen, men midt i første sæt var der udsolgt både fysisk og mentalt. Jeg prøvede at fighte mig tilbage, men jeg kunne simpelthen ikke,« sagde en skuffet Peter Gade efter en kamp, i hvilken han kun i glimt spillede op til sit bedste.

Sit bedste spil viste Peter Gade i kampens start, da han med flot og aggressivt spil ved nettet bragte sig foran med 4-0 og senere 8-5. Men derefter begyndte kræfterne at forsvinde, og danskeren lavede et hav af uprovokerede fejl og måtte se sin føring forsvinde samme vej som kræfterne i et første sæt, der endte 11-15.

Et hårdt program

Peter Gade kom aldrig igen i kampen, og i anden sæt var der for alvor udsolgt hos danskeren, og Roslin vandt kampen med 15-11, 15-4.»Det har simpelthen været et for hårdt program for mig rent mentalt med så mange kampe på tre dage. Derudover var det frustrerende at spille imod Roslin, for han spiller meget defensivt og laver ingen fejl. Det gik mig på, og derfor var jeg ikke så fokuseret som jeg plejer at være,« sagde Peter Gade.

De mange tilskuere i Farum Arena fik dog lidt opmuntring, da næste dansker på bane tre, den regerende europamester Peter Rasmussen, spillede sin ottendedelsfinale.

Peter Rasmussen fulgte op på sin sejr sent torsdag over verdensmesteren Hendrawan ved at besejre japanske Hidetaka Yamada med cifrene 15-9, 15-3.

Peter Rasmussen er nu klar til kvartfinalerne, der spilles fredag aften, når modstanderen bliver kinesiske Lou Xilin, der har leveret lidt af et mirakel i turneringen. Xilin spiller til dagligt for Esbjerg i den tredje bedste række i Danmark og er end ikke rangeret på verdensranglisten.

Men i Farum har han via kvalifikationsturneringen spillet sig frem til kvartfinalen, hvor han altså skal op imod den regerende europamester.

Den topseedede Camilla Martin mødte i sin anden kamp danske Tine Høy, der dog ikke formåede at give verdensranglistens nummer et væsentlig modstand.

Med 11-3, 11-3 gjorde Camilla Martin kort proces med Tine Høy, og skal i næste runde møde engelske Tracy Hallam, der er seedet som nummer syv i turneringen.

kasper.krogh@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen