Ridesport: Tredjeplads til Velin

Efter tredjeplads i Oslo fører Thomas Velin den vest-europæiske World Cup-kvalifikation.

Det store danske håb ved næste weekends World Cup-kvalifikation på Vilhelmsborg, Thomas Velin kommer til Århus som førende i den Vest-Europæiske liga.

Med en tredjeplads ved søndagens stævne i Oslo, scorede Velin 15 point og har nu totalt 32 point, hvilket er en særdeles god base for den 27-årige rytters videre færd mod finalen i Las Vegas.

»Jeg er super-tilfreds. Equest Carnute sprang fantastisk, akkurat som den gjorde det i sidste weekend i Helsinki,« siger Thomas Velin.

Amerikansk sejr

Omspringen blandt tolv ryttere blev vundet af den 46-årige amerikaner Norman Dello Joio/Glasgow med tiden 38,34 sek. foran belgiske Jos Lansink/AK Zandor Z (39,32 sek.) mens Thomas Velin fik tiden 39,50 sek., og danskeren er opsat på også at gøre en god figur på Vilhelmsborg.

»Nu har Equest Carnute gået to store stævner, og jeg håber, at den ikke er alt for træt. Den føltes frisk i Oslo, men vi har også en lang tur hjem. Mange af verdens bedste ryttere er med på Vilhelmsborg. Jeg rider for at vinde, men det gør 40 andre ryttere også,« siger Thomas Velin.

»Man kan ikke sige, at vi har nogen decideret hjemmebanefordel, men selvfølgelig er det rart, når publikum er med, akkurat som det var tilfældet i Oslo.

Her holdt de fleste blandt publikum med mig, fordi der ikke var andre skandinaver med i omspringningen,« siger Thomas Velin, opsat på at score yderligere world cup-point på søndag.

»Systemet er lavet lidt om i forhold til sidste år, så det er svært at sige, hvor mange point der kræves for at nå finalen, men et godt bud er 40-50 point, så det skulle være til at nå,« konkluderer Thomas Velin.

niels-j@post8.tele.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen