Håndbold: Nikolaj Jacobsen på vej mod VM-formen

Efter et års skadespause er Nikolaj Jacobsen på vej tilbage imod topformen. Nu vil han vinde landsholdspladsen tilbage.

Med 10 scoringer i Kiels 22-20 sejr over FA Göppingen lørdag aften havde Nikolaj Jacobsen en væsentlig andel i de tyske mestres blot anden sejr i denne sæson.

Det er blot 17 dage siden, at Nikolaj Jacobsen gjorde comeback for Kiel efter en lang skadespause, hvor en skade i venstre knæ har holdt den stærke danske fløj på pinebænken på sidelinjen. Siden hans tilbagevenden til håndboldbanerne har Nikolaj Jacobsens forkurve været støt stigende, og han glæder sig også selv over fremgangen.

»Det gik rigtig godt lørdag aften. Jeg spillede 55 minutter og scorede 10 mål på 11 afslutninger. Mit knæ har det også fint i dag, så det tyder på, at jeg er ved at være på rette vej,« sagde Nikolaj Jacobsen på mobilen efter en runde golf søndag eftermiddag.

Men der er et pænt stykke vej endnu, inden han når sit maksimale niveau.

»Jeg ligger nok på 80 procent af mit maksimale. Mit venstre ben mangler stadig en del kræfter efter pausen, så jeg kan ikke sætte ordentligt af på det. Men om en måneds tid skulle jeg gerne være tilbage på fuld kraft,« siger Nikolaj Jacobsen.

Hans målsætning for de kommende måneder er klar. Pladsen på landsholdet skal genvindes, så han kan komme med på det hold, der til januar drager til VM i Portugal.

»Mit mål er helt sikkert at komme med til VM, og jeg både håber og tror på, at det er realistisk. Jeg er ikke i tvivl om, at mit knæ nok skal blive klar, men spørgsmålet er, om jeg kan genvinde min plads i truppen,« siger Nikolaj Jacobsen.

Ikke klar til World Cup

For en uge siden udtog landstræner Torben Winther truppen til næste uges World Cup-turnering i Sverige. I den forbindelse ringede Torben Winther til Jacobsen, for at veje Kiel-spillerens form.

»Fem kampe på seks dage i World Cup er for hårdt for mit knæ, så vi aftalte i stedet, at vi skulle ringes ved i midten af november. Danmark spiller to landskampe i slutningen af november, og jeg satser stærkt på at være med i truppen der,« siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræner Torben Winther noterede sig med tilfredshed de 10 scoringer fra Nikolaj Jacobsen i lørdagens kamp.

»Jeg glæder mig over Nikolajs fremgang, og 10 mål i én kamp er da et stort skridt i den rigtige retning. Da jeg snakkede med ham i sidste uge, mente han dog, at han stadig manglede en måneds tid, før han er helt klar. Så jeg venter til november, før jeg kan vurdere, om han er tilbage ved fuld kraft,« siger Torben Winther.

En forstærkning

Han lægger ikke skjul på, at han gerne ser en Nikolaj Jacobsen i topform tilbage på herrelandsholdet ved VM.

»Jeg håber da på, at Nikolaj bliver klar til VM, for han er en stærk spiller. Men det forudsætter selvfølgelig, at han kan gøre sig gældende på holdet til den tid, og det kræver, at han er 100 procent klar,« siger Torben Winther.

kasper.krogh@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen